Slovenija
2 ogledov

Protesti poslancev niso omehčali

Prehranjevanje študentov bo v povprečju dražje za okoli desetino evra na obrok. Žurnal24 main
Sredine demonstracije niso bile dovolj velik razlog, da bi poslanci upoštevali glas dijakov, da se ne ukine stoodstotna subvencionirana dijaška prehrana.

Poslanci so včeraj s 45 glasovi za in z enim proti potrdili zakon o šolski prehrani, ki subvencijo za malico širi na učence, hkrati pa ukinja brezplačno malico za dijake. Zakon zagotavlja subvencijo v višini dveh tretjin cene malice ter predvideva dodatno subvencijo v višini ene tretjine oziroma ene šestine cene malice za socialno šibkejše.

Dijaška organizacija Slovenije (DOS) takšno sprejemanje zakona, proti kateremu je peticijo podpisalo več kot 20.000 dijakov, vidi kot odraz resnega neupoštevanja mnenja socialnih partnerjev.  

"Razočarani smo, ker so poslanci kljub očitnemu nasprotovanju dijakov zakon o šolski prehrani sprejeli. Poleg tega, da smo v preteklosti ministrstvu za šolstvo in šport izročili več kot 20.000 podpisov dijakov, se je na sredinem protestnem shodu spet zbralo zavidljivo število dijakov, ki nasprotujejo predvidenim spremembam. Še enkrat poudarjam, da so že prej povedane spremembe zakona sicer dobrodošle, saj je MŠŠ upošteval naše pripombe, nikakor pa se ne moremo strinjati z ukinitvijo brezplačne malice za dijake," je povedal predsednik DOS Aleksandar Spremo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.