Slovenija
17 ogledov

Protestirajo zaradi vinjet

Evropska komisija je na RS zaradi uvedbe vinjet naslovila uradni opomin. Žurnal24 main
Dars in slovensko-češki konzorcij Riko-Optaglio sta sklenila pogodbo za tiskanje vinjet, združenje evropskih avtomobilskih klubov pa je uradno protestiralo pri Evropski komisiji.

Združenje evropskih avtomobilskih klubov (EAC) si želi "ustrezno in uporabnikom prijazno ureditev cestninjena" v Sloveniji. EAC poziva komisarja za promet, da posreduje pri slovenski vladi. Z obveznim nakupom polletne vinjete po ceni 35 evrov za enkratno vožnjo po slovenskih avtocestah "bo oviran turistični promet v Evropi, izletniki in počitnikarji pa nesorazmerno obremenjeni", je pojasnil predstavnik EAC Matthias Knobloch.

Spomnili so na podobno situacijo v Avstriji, kjer so šele na zahtevo Evropske komisije uvedli desetdnevne vinjete. Po mnenju združenja bi se morala Slovenija zgledovati po svoji severni sosedi in nemudoma uvesti desetdnevne vinjete.

Pogodba o tiskanju sklenjena
Dars in slovensko-češki konzorcij Riko-Optaglio sta medtem sklenila pogodbo za izdelavo, pripravo za tiskanje in tiskanje, pakiranje, dobavo in uničenje vinjet. Ponudnik mora med drugim najkasneje do 15. junija izdelati in dobaviti 1,5 milijona polletnih vinjet za osebna vozila in 30.000 polletnih vinjet za motorna kolesa za letos.

Kot so danes sporočili iz Družbe za avtoceste v RS (Dars), pogodba določa tudi, da mora ponudnik do 30. junija izdelati in dobaviti nadaljnji milijon polletnih vinjet za osebna vozila za leto 2008 ter 15.000 kosov polletnih vinjet za motorna kolesa za leto 2008.

Konzorcij bo moral do 15. julija izdelati in dobaviti še 500.000 polletnih vinjet za osebna vozila za letos in 15.000 kosov polletnih vinjet za motorna kolesa za letos.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.