Slovenija
34 ogledov

Protestna nota stavkajočih v TVM

(Foto: Katarina Pernat) Žurnal24 main
Protestna nota vodstvu TVM, ker se niso držali dogovora o poravnavi obveznosti do zaposlenih. 140 delavcev stavko nadaljuje najmanj do 11. januarja, ko je vodstvo obljubilo poravnavo.

"Na skupnem sestanku z vodstvom so nam obljubili, da bodo do 4. 1. 2011 poplačali svoje obveznosti do delavcev za dodatno pokojninsko zavarovanje in njihove zapadle obroke kreditov. Niso naredili nič, zato smo vodstvu poslali protestno noto," je za zurnal24.si povedal sekretar SKEI Podravje Branko Medik.

Stavkali bodo tudi za decembrske plače
140 zaposlenih bo stavko nadaljevalo najmanj do 11. januarja, ko je vodstvo obljubilo poravnavo preostanka novembrskih plač in regresa za letni dopust za leto 2010.

"Če tega ne bo, bomo stavko nadaljevali, napovedali pa smo tudi že stavko za plače za mesec december, katerih plačilo zapade 18. januarja 2011. Torej 19. gremo s stavko naprej," je še pojasnil Medik.

Vodstvo "cukajo za rokav"
"Vodstvo ne komunicira z nami, kar je malo čudno, saj imamo z njimi korekten odnos. Prav zdaj, ko bi morali nujno pojasniti, zakaj niso plačali obljubljenega, jih moramo neprestano cukati za rokav. Naj stopijo pred ljudi in povedo, ali bodo izpolnili obljubljeno ... A to je očitno problem," je za naše uredništvo še povedal sekretar Medik.

Stavkovne zahteve ostajajo nespremenjene, poleg novembrske plače in dela regresa, ki znaša okoli tristo evrov, zaposleni zahtevajo še določitev datuma izplačila jubilejnih nagrad, šolnin, odpravnin že odpuščenim delavcem in odpravnin bodočim upokojencem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.