Slovenija
15 ogledov

Proti dodatnemu odlaganju

Ljudje so proti dodatnim odlaganjem na deponiji Globoko, opozarja Henrik Urbič. Žurnal24 main
Odlagališče. Okoliški prebivalci in občinski svet proti smetem iz Šmartna.

Trebanjski občinski svetniki niso dali soglasja za odlaganje odpadkov iz Občine Šmartno pri Litiji na deponijo Globoko. Proti dodatnim odlaganjem smeti so tudi prebivalci Hudej, Dola, Brezovice in Medvedjega sela.

Prvega reda ne bo
Cero Globoko. Da bi prišli do centra prvega reda, bi pri projektu Cero Globoko moralo sodelovati 19 občin. Ta možnost zdaj ni več v igri, saj so od projekta odstopile notranjske občine, potem ko se je v trebanjski politiki zaostrilo glede vsebine pogodbe.

Zbrali okoli 70 podpisov
“Razvrednotene imamo svoje nepremičnine. Infrastruktura je uničena. Od obljubljene čistilne naprave za čiščenje izcednih vod pa ni nič,” v imenu okoliških prebivalcev izpostavi Henrik Urbič s Hudej. “Glejte na zanamce, da bodo imeli čisto mesto,” prosi Peter Marn iz Dola. Zbrali so okoli 70 podpisov proti odlaganju šmarskih smeti.

Na deponijo Globoko zdaj odlagajo odpadke z območja nekdanje Občine Trebnje. Gradbeno in uporabno dovoljenje sta vezani le na to območje in tako ne dovoljujeta odlaganja iz drugih občin. Občinski svet zato o novih odlagalcih ne namerava razpravljati, dokler ne bo urejen center za ravnanje z odpadki Cero Globoko.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.