Slovenija
2740 ogledov

Proti Hrvaški tudi več kilometrski zastoji

Gneča na mejnem prehodu Gruškovje. Mediasped
Zastoji na cestah proti mejnim prehodom s Hrvaško.

Najdaljši zastoj proti Hrvaški je na podravski avtocesti med Podlehnikom in mejnim prehodom Gruškovje v dolžini štirih kilometrov. Na več mejnih prehodih so tudi daljše čakalne dobe predvsem za izstop iz države, poroča prometno-informacijski center.

Zastoji so sicer tudi na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji v dolžini enega kilometra, na avstrijski strani predora Karavanke proti Sloveniji v dolžini petih kilometrov ter na koncu izolske obvoznice proti Portorožu.

Čakalna doba je po podatkih prometno-informacijskega centra na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Sočerga, Starod, Jelšane, Petrina, Metlika, Obrežje, Rogatec, Dobovec, Gruškovje in Zgornji Leskovec.

Na izstop iz države najdlje čakajo vozniki osebnih vozil na Dobovcu, in sicer kar dve uri in pol, več kot dve uri čakajo na Gruškovju, na Dragonji pa od ene do dveh ur. Od ene do dveh ur čakajo tudi vozniki pri vstopu v Slovenijo, in sicer na mejnih prehodih Dragonja, Jelšane in Sečovlje.

Danes sicer do 21. ure, na nekaterih primorskih cestah pa do 22. ure, velja omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 tone, so še spomnili na prometno-informacijskem centru.

Hrvaška obala Slovenija Vsak dan drugače, kaj zdaj potrebujem za pot na Hrvaško in vrnitev

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • 89943da6c76f273b8ff347bd3224d5d4e3bf388c 19:35 18.julij 2021.

    Daleč je še EU od Amerike. Slabo se nam piše s takšnimi politiki in takšnimi državljani, ki tole teroriziranje z notranjo EU mejo na vsakih par ur vožnje oz. na vsakih par 100 km mirno prenašajo. Medtem pa lahko po ...prikaži več ZDA delaš biznis na 330 milijonskem trgu z enotnim jezikom in pravili ter se svobodno giblješ tisoče kilometrov brez kontrol in ustavljanja.

  • Barbara_Small 15:18 18.julij 2021.

    V zadnjih 4 tednih sem prejel 27346 EUR od dela s krajšim delovnim časom od doma. To službo sem dobil pred dvema mesecema in v prvem mesecu sem brez spletnih izkušenj prejel 20569 EUR. ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦