Slovenija
21 ogledov

Proti morju v koloni, čez mejo v uri

avtocesta kolona Žurnal24 main
Na slovenskih cestah zastoji predvsem pred nekaterimi mejnimi prehodi, čakalna doba tudi do ure. Na primorki večkilometrska kolona.

Tudi današnjo soboto so dopustniki izkoristili in se podali na krajše ali daljše izlete. Dopoldne so bili po besedah Bernarde Kržičnik s Prometnoinformacijskega centra za državne ceste večkilometrski zastoji na primorski avtocesti, povzročila pa jih je prometna nesreča pred cestninsko postajo Log.

Trenutno so zastoji vozil predvsem pred mejnimi prehodi Gruškovje, Jelšane in Dragonja. Na slednjem vozniki za izstop iz države čakajo eno uro. Zastoj je tudi na cesti Šmarje - Dragonja

Zastoji tudi v nedeljo

Tudi v nedeljo dopoldne na prometnoinformacijskem centru pričakujejo zastoje v smeri proti Obali, proti mejnim prehodom Dragonja in Sečovlje pa tudi v smeri mejnega prehoda Gruškovje. V popoldanskem in večernem času v nedeljo pa so zastoji predvideni na cestah proti notranjosti države.

Na prometnoinformacijskem centru voznikom svetujejo, naj za odhod na počitnice izberejo zgodnje ure in uporabijo manjše mejne prehode. Voznike pozivajo k strpnosti in previdnosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.