Slovenija
16 ogledov

Proti počitnicam počasneje kot polži

Gneča na mejnem prehodu Suzana Kos
Na cestah že zjutraj dolgi zastoji in gneča. Najhuje na Primorskem, zapirati morali celo predor Dekani.

Najdaljši zastoji že ves dan nastajajo na Primorskem. Tam je bil na cesti med Kozino in mejnim prehodom Starod zastoj zjutraj dolg tudi 30 kilometrov, proti Gruškovju pa 10 kilometrov.

Trenutne razmere

Popoldan pa se je promet najbolj zgostil proti Kopru, tam so morali občasno zaradi varnosti celo zapirati predor Dekani. Čakalna doba za izstop iz države na mejnem prehodu Dragonja je trenutno še okoli uro in pol, poroča Prometno-informacijski center za državne ceste (PiC).

Skupaj so vozniki, ki so se odpravljali na Hrvaško prek tega mejnega prehoda, na prestop meje čakali kar tri ure!

Zgostilo se je tudi na gorenjski avtocesti in sicer je pred predorom Karavanke v smeri Avstriji nastal zastoj v dolžini okoli pet kilometrov.

Drugod se je sprostilo

Dopoldan so zastoje imeli tudi na Štajerskem in v Prekmurju. Daljši zastoj – približno osemkilometrski - je tako nastal pred koncem podravske avtoceste pri Dražencih,  gost promet z občasnimi zastoji pa se je nadaljeval proti mejnemu prehodu Gruškovje, kjer pa se je do večera promet že sprostil. . Vozniki se lahko preusmerijo na prehod Dobovec ali Rogatec. V Prekmurju pa se je kolona pojavljala na avtocesti pred Pincami proti Madžarski.

Aktualne informacije o prometu lahko dobite na številki 1970 in spletni strani PiC-a.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.