Slovenija
99 ogledov

Provokaciji s političnimi ambicijami

Rok Gros Facebook
Dve pobudi, ki želita nastaviti ogledalo obstoječemu sistemu.

"Mislimo čisto resno, s klasično stranko se v koruptolandu ne da nič narediti," na vprašanje, ali je njihova pobuda provokacija ali imajo tudi resne ambicije v politiki odgovarja Rok Gros, ki smo ga spoznali že z akcijo Poslance na minimalca. Je eden od pobudnikov stranke v ustanavljanju, s polnim imenom Nič od tega, stranka, ki je mnenja, da je politika preveč zahtevna stvar, da bi jo prepustili politikom in bo naredila vse, da pokaže vso bedo obstoječega sistema. 

"Vse stranke lažejo, imajo napisane predvolilne obljube, a nobena se jih ne drži in ko pridejo na oblast, delajo le za svoje interese,“ pravi in dodaja, da imajo sami zato na spletni strani napisane predvolilne obljube in pravljice za najmlajše. "Dokler bo sistem narejen tako, kot je, se ne bo nič spremenilo. Zato se bomo delali norca iz njih, tako kot se oni delajo iz nas. Vzeli bomo njihovo orožje, ga izboljšali in ga uporabili proti njim,“ razlaga in pravi, da se pri tem zgledujejo po islandski Najboljši stranki, ki se je norčevala iz islandskega političnega sistema.

Trenutno zbirajo podpise za ustanovitev stranke. Na evropske volitve se jim ne mudi, računajo pa, da se bodo angažirali na državnozborskih.

Jutri znani kandidati za Sanjsko službo

Ogledalo obstoječemu sistemu želijo biti tudi v Sanjski službi. "Naštudirali smo, kaj dela politika. Posiljuje nas s populizmom in mediji to pograbijo. Ljudje to pograbijo in vsi se pogovarjamo o neumnostih, zadaj pa nam prodajajo državo,“ pravi Dare Troha iz Sanjske službe. "Sam imam dva otroka, oba sta šolana in razmišljata, da bosta šla v tujino. Meni ni vseeno. Verjamem, da tudi drugim ni.“ Prepričan je, da lahko spremembe dosežemo na miren način, tako da uporabimo inštrumente politike, brez metanja kock v parlament. 

Poudarja, da bi morale biti volitve vsake štiri leta dirka zase. "Predstavljajte si, da bi Tina Maze na tekmi startala s prednostjo, ki si jo je pridobila na prejšnji tekmi. V politiki je tako. Državnozborske stranke, ki potrebujejo le podporo štirih poslancev, se sklicujejo na to, da so že izkazale, da imajo podporo ljudi, v resnici pa želijo le politiko zadržati v svojih rokah," pravi Troha. Za žreb so se odločili, ker preprečuje reprodukcijo elit. 
 
Računajo, da bodo zbrali dovolj podpisov za evropske volitve. "Neke projekcije kažejo, da bi vsaj eden moral biti izvoljen, mogoče ne zato, ker bo tako dober, ampak zato, da ti, ki so isti, ne bodo več isti,“ pravi Troha. Kandidate za listo bodo žrebali v nedeljo, ambicije pa imajo tudi za parlamentarne volitve.
Komentarjev 2
  • mph 13:57 12.april 2014.

    Lepo ampak moja izbira so IDS, TRS in Solidarnost. Bom videl zadnji hip, nobenega dvoma pa ni vsaj o seznamu možnih. Prve stranke, kjer sem prepričan, da bodo končno vrnile socialno državo. Še bolj pomembno pa je, da zmaga levica ...prikaži več na EU. No, ne sedanja "levica", ki je samo malo boljša kopija klasične desnice in kapitalistov, prva prava levica. Tokrat z demokracijo v imenu, da se preprečijo zlorabe iz preteklosti, ko so nekateri zlorabili dobro idejo. In s čem so vedno mahali kapitalisti in desničarji.

  • dragec 11:40 12.april 2014.

    GREM NA VOLITVE SAMO Z NAMENOM PREPREČITVE MANIPULACIJE Z LISTKOM TER OBKROŽIL "NIČ OD TEGA"