Slovenija
2 ogledov

Prva nadzornica Zadravec Caprirolova

Stanislava Zadravec Caprirolo (Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Nadzorni svet Nove Ljubljanske banke je na ustanovni seji za svojo predsednico izvolil generalno direktorico direktorata za zakladništvo na ministrstvu za finance Stanislavo Zadravec Caprirolo.

Nadzorniki so se dogovorili, da bo javni razpis za novega predsednika uprave NLB predvidoma objavljen že do konca prihodnjega tedna.

 

NLB

Največja posamična delničarja NLB sta država s 33,1-odstotnim deležem in belgijska bančno-zavarovalniška skupina KBC s 30,6-odstotnim deležem. NLB ima v Sloveniji približno 30,5-odstotni tržni delež, skupina NLB pa je s 55 članicami prisotna na 18 trgih, predvsem na območju Jugovzhodne Evrope.

Zadravec Caprirolova je na čelu direktorata za zakladništvo na finančnem ministrstvu od junija 2006, ko je bila na ta položaj imenovana za petletni mandat. Člani nadzornega sveta NLB so na današnji seji za njenega namestnika izbrali Rasta Ovina z Ekonomsko-poslovne fakultete Univerze v Mariboru.

Prvi mož NLB bo izbral svojo upravo
Skladno z napovedmi predstavnikov vlade se je novi nadzorni svet največje slovenske banke že takoj po imenovanju lotil iskanja novega predsednika uprave. Imenovanje sedanjega predsednika uprave Draška Veselinoviča decembra lani je potekalo brez javnega razpisa, kar je tedaj sprožilo kritike v politični in tudi strokovni javnosti.

Veselinovič naj bi po poročanju medijev želel iz banke oditi čim prej,  čeprav so mu bivši nadzorniki ponudili možnost, da ostane na čelu banke še največ pol leta.

Minister za finance Franc Križanič je poudaril, da bo nadzorni svet po novem statutu izbral sodelavce uprave kot mandatarje. Zato je po imenovanju novega prvega človeka NLB najverjetneje pričakovati tudi menjavo uprave NLB.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.