Slovenija
9076 ogledov

Prvaki tudi o Šarcu. Bojazen?

Slovenska zastava Profimedias
Tako na javni kot na največji komercialni televiziji nocoj politični vrh Slovenije. Kampanja pred volitvami se začenja.

Javna televizija je v Tarči gostila odhajajočega predsednika vlade Mira Cerarja, predsednika SDS-a Janeza Janšo, predsednika SD-ja Dejana Židana, vršilca dolžnosti predsednika stranke NSi Mateja Tonina, predsednico Stranke Alenke Bratušek Alenko Bratušek, predsednika Levice Luko Mesca in vodjo poslanske skupine DeSUS Franca Juršo.

državni zbor Slovenija Katerih sprememb pod vlado Mira Cerarja ne bomo dočakali?

Stranke se po odstopu predsednika vlade že pripravljajo na nove volitve; Miro Cerar je poudaril, da Sloveniji z njegovo odločitvijo ni bila povzročena škoda in da bo država mirno dočakala volitve.

Janez Janša je menil, da je njegova odločitev prišla tri leta prepozno. Cerarju je dejal, da ni vrgel puške v koruzo, ker je nikoli ni imel, imele naj bi jo stare sile. Cerar je odgovoril, da za njegovo stranko ne stoji nihče, ker so samorastniki.

Predsednik SD Dejan Židan je izpostavil, da se Slovenija ni začela s stranko SMC in da se z njo tudi ne bo končala. Kot največjo težavo je izpostavil zakone, ki so jih v parlament vložili poslanci SMC-ja; kot poudarja Židan, lahko Slovenijo obremenijo za dodatno milijardo evrov.

Miro Cerar Slovenija Predsednik vlade je odstopil, kaj zdaj?

Soočenje še na Pop TV

Komercialna televizija je po odstopu predsednika vlade v studiu gostila Cerarja, Janšo, Židana in Tonina. Njihovo soočenje je na programu ob 22. uri, na 24ur.com so že objavili nekatere izseke pogovora.

Med drugim so se prvaki strank dotaknili tudi novih obrazov, od katerih izstopa Marjan Šarec, ki pred volitvami po zadnjih javnomnenjskih raziskavah z več kot 19 odstotno podporo zanesljivo vodi in je tudi neuradni kandidat za premiera.

Kot piše 24ur.com je Tonin pri tem dejal, da novi obrazi v politiki prinašajo visoka pričakovanja, pomenijo pa lahko tudi velika razočaranja. Cerar je na prejšnjih volitvah sam predstavljal nov obraz na političnem parketu; menil je, da bodo o uspešnosti njegove stranke odločali volivci. Židan je menil, da so nove stranke pogosto le korekcija obstoječim, Janša pa, da so nove stranke in novi obrazi v politiki potrebni. Opozoril je le na razlike med povsem novimi, izvirnimi in med tako imenovanimi recikliranimi strankami.

Marjan Šarec Po odstopu Cerarja Slovenija Prvi odziv Marjana Šarca

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 22
  • Avatar čavez
    čavez 11:02 16.marec 2018.

    Nova oblast pride krast.

  • mph 10:42 16.marec 2018.

    Od vseh je Bratuškova ustvarila najboljši vtis.

  • Jožef Koprivnikar 10:19 16.marec 2018.

    Za program bo imel možnost predstaviti na soočenjih v kolikor pa bo na listi z njim Požar pa sploh.Nima svoje TV, ne drugih medijev, da pa se resno pripravlja na volitve pa ni dvoma.Tudi Cerar je imel program, ko pa ...prikaži več je postalo vroče pa je odšel, delo za njim pa nedokončano.