Slovenija
5 ogledov

Prvega ne pozabiš nikoli

Sevničani se ne ozirajo veliko na nove označbe in vozijo po domače. Žurnal24 main
Občina Sevnica bo dobila prvi semafor. Trgovina Izidor se tega ne veseli.
Pred trgovino Izidor, nasproti železniške postaje, so postavili prvi semafor v občini. Zdaj so vse oči uprte vanj in občani čakajo, kdaj se bo na njem prižgala luč. S tem bo konec šal o zaplankanih Sevničanih, ki so morali v avtošolo v Krško, da so se naučili vožnje skozi semaforizirano križišče. Občani in trgovci pa opozarjajo na nekoliko nenavadno prometno ureditev, ki bo kupcem onemogočala, da bi speljali s parkirišča.

 

Etapna obnova

Faze. Prva etapa obnove glavne ulice, ki se je začela pred letom in pol, je stala milijon evrov. Zajela je del od krožišča v Šmarju do hotela Ajdovec. Druga etapa, ki naj bi bila končana prihodnje poletje, bo potekala do Petrolove črpalke, v končni fazi pa naj bi bila cesta posodobljena vse do Glavnega trga.

Parkirišče tik ob semaforju
Prenovljena glavna mestna ulica, za katero je eno tretjino sredstev prispevala občina, je na delu ceste vpeljala obvezno smer. Tako tisti, ki prihajajo iz Šmarja, ne morejo zaviti k trgovini Izidor, v cvetličarno, na banko ali k zelenjavarju. Še zlasti pa nerodna situacija čaka stranke, ki bodo parkirale na parkirišču tik ob semaforju. Ko bo na semaforju gorela rdeča luč in bo pred semaforjem kolona, se ne bodo mogle vključiti v promet.

Direktor Kmečke zadruge Sevnica, kamor spada tudi trgovina Izidor, se ne veseli dneva, ko bo semafor začel delovati. “Mi smo se pogovarjali z odgovornimi, jih opozarjali, zdaj pa lahko upamo le, da na cesti ne bo pretiranega prometa in predolgih vrst,” pravi Kovač, in priznava, da jih je malo strah. “Če ne bo šlo, bomo trgovino zaprli, kar bi bilo škoda, saj gre za eno od naših najboljših trgovin,” dodaja. 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.