Slovenija
5472 ogledov

Prvi kitajski respiratorji že v Sloveniji!

Koronavirus v Italiji Epa
Del nujno potrebne medicinske opreme, ki je del kitajske pomoči, je že v Sloveniji.

Predsednik republike Borut Pahor je na pogovor sprejel kitajskega veleposlanika v Sloveniji Wanga Shunqina. Dogovorila sta se, da bosta Slovenija in Kitajska v vsestranskih humanitarnih, znanstvenih in gospodarskih stikih za preprečevanje posledic pandemije koronavirusa, so sporočili iz urada predsednika republike.

leča leče oči oko Zdravje Koronavirus: Lahko prizadane tudi oči?

Ob izbruhu koroanvirusa je Slovenija Kitajski namenila nujno humanitarno pomoč. Na klic na pomoč iz Pekinga za zaščitno opremo, ki bi pomagala preprečevati nadaljnje širjenje virusa, je Slovenije sredi februarja na Kitajsko poslala 1,2 milijona zaščitnih mask, ki jih je donirala slovenska podružnica podjetja Kylin Prime Group (KPG), Slovenija pa je krila četrtino stroškov prevoza pošiljke na Kitajsko. 

koronavirus Slovenija Četrta žrtev novega koronavirusa v Sloveniji

Kitajski veleposlanik je slovenskega predsednika seznanil s položajem na Kitajskem in prizadevanji za ponovni zagon gospodarstva. Pahorju se je tudi zahvalil za podporo in pomoč Slovenije v najtežjih trenutkih, so še sporočili iz predsednikovega urada.

Murter Priljubljen v sezoni Svet Na priljubljenem hrvaškem otoku panika zaradi primerov koronavirusa

Zdaj evropskih državam pomaga Kitajska, ki v Evropo pošilja na milijone mask in drugo medicinsko opremo za zajezitev pandemije covida-19. Slovenski predsednik se je veleposlaniku zahvalil za posredovanje pri dobavi respiratorjev. Veleposlanik je zagotovil, da bo podjetje, ki dobavlja respiratorje, skrbelo, da bo dobava v Slovenijo tekla, kot je bilo dogovorjeno. Po prvih 20, ki so prispeli v Slovenijo v ponedeljek, naj bi jih do začetka prihodnjega tedna dobavili še 100, v dveh tednih pa skupno 220.

Koronavirus v Italiji Slovenija Novo: Število potrjenih okužb z novim koronavirusom spet naraslo

V petek pa je slovenska civilna zaščita v Ljubljani prevzela 300.000 mask, ki sta jih donirala fundacija kitajskega spletnega trgovskega velikana Alibaba in fundacija lastnika Alibabe Jacka Maja.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.