Slovenija
197 ogledov

Prvi lebdeči gramofon na svetu, ki so ga izdelali Slovenci, že dosegel cilj

Lebdeči mikrofon Kicksarter
Pograbili naj bi ga audiofili in ljubitelji vinilk. Vinilke, ki so v zadnjem času še kako v modi, tokrat kar lebdijo v zraku.

Ekipa, ki jo sestavlja dizajn studio Desnahemisfera in predstavniki podjetja Topsol, ki se ukvarja z razvojem napredne solarne energije, so s kampanjo Gramofon MAG-LEV Audio dosegli svoj cilj in to v osmih dneh, kar je zagotovo svojevrstni in predvsem spodbudni dosežek. 

Do konca kampanje, ki so jo na popularnem Kickstarterju zagnali 12. oktobra, je namreč še 32 dni, tristo tisoč dolarjev (265.000 evrov) kolikor so jih nameravali zbrati za zagon, pa je inovativna ekipa mladih podjetnikov zbrala danes dopoldne. Prvi primerki njihovega prvega lebdečega gramofona na svetu bodo na trgu avgusta 2017

Gre za gramofon, katerega vinilna plošča lebdi v zraku s pomočjo magnetne blazine. Kot so zapisali v predstavitvi izdelka, Gramofon MAG-LEV Audio spreminja način poslušanja glasbe in prinaša futuristično tehnologijo v kombinaciji z elegantnim dizajnom ter unikatno in svežo uporabniško izkušnjo.

"Najpomembnejši del gramofona je pogonski mehanizem, ki je popolnoma drugačen od ostalih gramofonov na trgu in je zelo natančno kontroliran," je pojasnil vodja razvoja Sebastijan Smrtnik.

"Z uporabo inovativno patentirane tehnologije smo lahko dosegli ne samo lebdenje, temveč tudi neverjetno natančno vrtenje krožnika, ki ga s pomočjo senzorjev regulira programska oprema," dodajajo v ekipi. 

Gramofon priključimo na svoj avdio sistem in ga priklopimo, izberemo svojo najljubšo ploščo, premaknemo ročico in spustimo gramofonsko glavo.

S pritiskom na gumb lahko menjamo hitrost predvajanja tudi s 33,3 na 45 obratov na minuto. Potem se samo še naslonimo v naslonjaču, sprostimo in uživamo v najljubši skladbi, piše na Kickstarterju.

"Gramofon po koncu predvajanja sam dvigne ročico, kar vinilno ploščno obvaruje pred praskami, hkrati pa podaljša življenjsko dobo gramofonske glave. Mehanizem za pozicioniranje glave pri vinilnih ploščah odigra ključno vlogo v celotni poslušalčevi izkušnji. Nežen spust in preciznost igle sta tista, ki celoten proces poslušanja naredita še zadovoljivejšega." so dejali proizvajalci izdelka, ki že navdušije audiofile, ljubitelje vinilk in najverjetneje tudi hipsterje, ki so zadnji njihov izdelek tako rekoč zagrabili.

Skodelica kozji rog | Avtor: Kickstarter Kickstarter
Studio Desnahemisfera namreč poznavalci spletne platforme za predstavite izdelkov širši javnosti, kjer proizvajalci interesente prepričujejo, da denar namenijo za zagon podjetja, že poznajo.

S projektom Goat Mug, skodelico v obliki kozjega roga, se je ekipa lani uvrstila med slovenske rekorderje na Kickstarterju.

Na najbolj znani spletni platformi za javno zbiranje sredstev so tako zbrali 458 tisoč ameriških dolarjev, prispevalo pa jih je več kot deset tisoč podpornikov

vanda.levstik@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Avatar praufo
    praufo 15:50 19.oktober 2016.

    ja, sem prebral na njihovi strani, da ima zadeva vgrajen ups s tolk moči da zna zadevo ustavit pravočasno, nato se pa dvignejo podstavki ... ja, odlično

  • Avatar praufo
    praufo 15:46 19.oktober 2016.

    videt je fajn, sam edino to me zanima, kaj se zgodi, če zmanjka elektrike ... mislm čist slučajno, ker brez struje ni levitacije in okrogla plata pade dol ... khm

  • jakec1575 15:01 19.oktober 2016.

    Najbolj smešen je narator, ki se trudi govoriti brez slovenskega naglaska pa mu ne rata, pri tako pretenciozni reklami ala mobitel. Izdelek vrhunsko prodajno blago. sicer pa komentarji pod videom povedo vse. Kul izdelek, rahlo butast oglas. Tak mal slovenski.