Slovenija
75 ogledov

Prvi mož kobilarne odstopil

Tomi Rumpf, direktor v Kobilarna Lipica Saša Despot
Direktor Kobilarne Lipica Toni Rumpf po porevizijskem poročilu računskega sodišča podal odstopno izjavo, svetu zavoda pa predlagal, naj ga razreši.

Rumpf je danes zavrnil večino očitkov na račun njegovega vodenja zavoda. Med drugim je dejal, da se večina ugotovoljenih nepravilnosti računskega sodišča nanaša na obdobje, ko je zavod vodil njegov predhodnik Mataž Pust

Prav tako je poudaril, da bi prenos turistične dejavnosti sredi sezone pomenil, da bi morali delavce odpustiti, kobilarna pa bi ostala brez vodniške službe in z zaprtimi vrati. Kot je dodal Rumpf, je vedno deloval po načelu dobrega gospodarja, določenih ukrepov pa preprosto niso smeli sprejemati v javnem zavodu, ampak je bila za to pristojna vlada oziroma državni zbor.

Glede dokapitalizacije Lipice Turizem leta 2010 je pojasnil, da je bila ta izvedena na edini mogoči način, ter da so postopke v zvezi s tem verificirali in sprejeli na svetu zavoda.

Popravki niso bili dovolj dobri

Računsko sodišče je v petek objavljenem porevizijskem poročilu ugotovilo, da Javni zavod Kobilarna Lipica tudi v odzivnem poročilu na revizijsko poročilo ni izkazal zadovoljivih popravljalnih ukrepov za odpravo pomembnih nesmotrnosti. S tem je hudo kršil obveznost dobrega poslovanja. Računsko sodišče je zato predlagalo razrešitev direktorja kobilarne Rumpfa.

Komentarjev 1
  • jezero 17:28 08.oktober 2012.

    Samo dr. Brejc je v Sloveniji sposoben rešiti Lipico. In to z dobrim golf igriščem, ko bi se uresničil tisočletni sen Krašovcev.