Slovenija
15 ogledov

Prvi pomladni dnevi bodo oblačni

Oblaki bodo zakrili sonce Shutterstock
Z današnjim enakonočjem se na severni Zemljini polobli začenja pomlad, ki bo nastopila ob 23.45 po našem času. Prvi pomladni dnevi bodo pretežno oblačni.

Začetek pomladi sledi toplejšemu, bolj pomladnemu vremenu, ki smo ga bili deležni v zadnjih dneh. Po besedah dežurnega meteorologa pri Agenciji RS za okolje Andreja Velkavrha pa bo prvi pomladni konec tedna nekoliko bolj oblačen. Jutri se bo od zahoda pooblačilo, pihal bo jugozahodni veter, v nedeljo pa bo pretežno oblačno. Ponekod bo lahko rahlo deževalo, je pojasnil Velkavrh.

Naslednji teden bo po dosedanjih vremenskih podatkih bolj oblačen, a brez večjih padavin. V drugi polovici tedna je nekaj več možnosti za dež, a prav tako ne v večjih količinah.

Temperature se ne bodo bistveno spreminjale, je še povedal Velkavrh in dodal, da v naslednjih 12 dneh ni pričakovati ohladitve ali otoplitve.

Najtoplejše leto od 1850

Letošnjo zimo smo sicer bili deležni obilne pošiljke snega, a je bilo pred tem tudi obdobje za zimo pretoplega vremena. Po podatkih Agencije RS za okolje se je v Sloveniji obdobje izrazito pretoplega vremena začelo konec decembra lani, srednja dnevna temperatura je bila v tem času v večjem delu Slovenije od pet do deset stopinj Celzija višja od dolgoletnega povprečja.

Sicer pa je bilo celotno lansko leto zaradi nekaj neobičajno toplih mesecev in odsotnosti izrazito hladnih najtoplejše od začetka stalnih meteoroloških meritev v Sloveniji leta 1850. Po podatkih Agencije RS za okolje je bilo leto izjemno tudi po količini padavin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.