Slovenija
19893 ogledov

Prvi PR kiks nove Janševe vlade?

Maske na vladi Vlada RS
Kritike s strani zdravstvenega osebja po objavi prve fotografije zasedanja vlade. Ironija je, da se niso mogli pogovarjati.

Kot je znano, je ponoči na prvi seji zasedala nova vlada pod vodstvom Janeza Janše in sprejela veliko ukrepov. Velik del nočne seje je bil namenjen ukrepom v boju proti koronavirusu. 

Zavezo v tem boju so želeli ministri izkazati tako, da so bili na uradnih fotografijah, ki jih je objavil Urad vlade za komuniciranje, v medicinskih maskah, ki naj bi preprečevale okužbo. Šlo naj bi za maske tipa FFP3, ki jih je trenutno glede na podatke po spletnih straneh zelo težko dobiti v prosti prodaji.

Član vlade in novi obrambni minister Matej Tonin je kasneje povedal, da so maske na seji nosili le na nekaj časa, nato so jih odstranili. Neuradno tudi zato, da so lahko med seboj komunicirali, je poročal Radio Slovenija. 

Kaj se je dogajalo ponoči:

Na potezo z maskami na prvi seji pa so se na socialnih omrežjih začeli pojavljati ločeni komentarji zaposlenih v zdravstvu, ki ne razumejo takšne potrošnje specialnih mask s filtri, medtem ko ravno teh mask zdravstvenim ustanovam primanjkuje. 

"A lahko nekaj teh mask prosim dostavite v Splošno Bolnišnico Murska Sobota? Tukaj jih namreč zelo primanjkuje, še posebej teh, filterskih. Iz vodsta pa prihajajo navodila, da se jih naj uporablja racionalno. Vi, pa vidim da jih veselo uporabljate," je zapisal eden od njih.

Spet drugi pa so opozarjali, da je Slovenija pred dobrim mesecem donirala Kitajski ogromno mask. Takratna Šarčeva vlada je po začetnem hvalisanju z donacijo, ko je postalo jasno, da bomo maske potrebovali tudi v Sloveniji, od tega ogradila in sporočila, da je šlo za donacijo privatnega podjetja, naša država pa da je krila le stroške prevoza.

Čakalna doba za nove maske, ki so primerne za boj proti koronavirusu, je več tednov. Slovenija pri dobavi računa predvsem na dobavo iz Kitajske, kjer so v zadnjih tednih proizvodnjo mask za domači trg in izvoz izredno povečali, omenja se tudi ZDA, je včeraj na tiskovni konferenci povedal vodja civilne zaščite Srečko Šestan. 

Komentarjev 27
  • McBobo 09:11 15.marec 2020.

    Končno vlada, ki je konkretno začela delati. Kdor pa dela, tudi greši. Lahko bi imeli sejo vsak iz svojega doma prek Skypa, maske pa donirali bolnicam. Da ne omenjam prejšnje komi vlade, ko so donirali 1mio mask kitajcem, za domače ...prikaži več ljudi jih je pa zmanjkalo. Res bravo.

  • darja32 18:00 14.marec 2020.

    Nagobčniki jim lepo pristojijo.

  • matermila 12:53 14.marec 2020.

    Ne pišite kozlarij.Polobrazna maska FFP3,je maska,ki jo dobiš v vsaki trgovini z zaščitnimi sredstvi.Impos,Merkur,Mercator tehnika,Topdom itd.Nabijate v prazno,kot že več mesecev,samo da se blati nekoga,ki se trudi nekaj storiti v dobro ljudi.Dobim občutek,da bi najraje videli,da bi vsa vlada zbolela.Pa ...prikaži več da vam še prilepim nekaj o tej maski z reklame it TOPDOM:POLOBRAZNA ZAŠČITNA MASKA FFP3 R D 3830003990698 Maska ščiti do predpisane meje pred trdnimi in tekočimi