Slovenija
15 ogledov

Prvi sestanek brez zaključkov

Če zahteve sindikatov ne bodo upoštevane, so ti napovedali proteste. (Foto: Nik Žurnal24 main
Na prvem sestanku predstavnikov vlade, delodajalcev in sindikatov o pokojninski reformi so le ugotavljali, katere točke so problematične.

Naslednji sestanek bodo imeli 3. maja, ko bodo govorili o delu reforme, ki je za sindikate najbolj sporna – dvigu starostne meje pri upokojitvi.

Serijo sestankov na temo pokojninske reforme je premier Borut Pahor napovedal po zaostritvi stališča sindikatov pretekli teden. Javna razprava se je podaljšala za mesec dni. Vendar pa bo vlada, tudi če sestanki ne bodo prinesli zbližanja stališč, sprejela zakonodajne podlage za reformo.

Najtrši oreh prihodnjič
Osrednja zahteva sindikatov KS 90, Neodvisnost, Alternativa, Solidarnost in Pergam je, da pokojninska reforma ne zviša starostne meje za polno pokojnino na 65 let za moške in 63 let za ženske. Sindikati menijo, da bi moral edini pogoj za pridobitev polne pokojnine ostati 40 let pokojninske dobe za moške in 38 let za ženske.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.