Slovenija
27 ogledov

Prvi vlak na poti proti Kopru

Snežna ujma v Postojni Žurnal24 main
Železniška proga med Koprom in Ljubljano je spet odprta za vožnje tovornih vlakov. Če ni obvoza, lahko na avtocesto tudi brez vinjete. A le med najbližjima priključkoma.

Železniška proga med Koprom in Ljubljano, po kateri tovorni vlaki niso vozili vse od četrtka, je danes od 19.40, ko je iz Kopra odpeljal prvi tovorni vlak, spet odprta za vožnje tovornih vlakov. Prvi vlak je z ranžirne postaje Ljubljana Zalog proti Kopru odpeljal ob 18.55, so sporočili s Slovenskih železnic.

Ekipe Slovenskih železnic so očistile oba glavna tira, na katerih bo do nadaljnjega promet potekal z dizelskimi lokomotivami. Slovenske železnice v Koper in iz njega vsak dan prepeljejo okrog 60 tovornih vlakov. V naslednjih dneh bodo SŽ z usklajenim delovanjem z Luko Koper poskrbele za pospešen odvoz vseh tovornih vlakov in s tem za ponovno redno oskrbo domačega gospodarstva in poslovnih partnerjev v tujini.

Predvsem zaradi nadomestnih avtobusnih prevozov v organizaciji Slovenskih železnic in nadomestnih dizelskih vlakov je na nekaterih odsekih še možna zamuda. Možne so tudi nepričakovane zamude zaradi izvajanja nujnih ukrepov odprave posledic žledenja in snega. Vsem, ki se odpravljate na pot z vlakom, pa svetujejo, da se pred odhodom o aktualnem stanju pozanimate na svoji odhodni postaji ali na spletni strani Slovenskih železnic.

Občasne zapore avtocest

Na slovenskih avtocestah v teh dneh odstranjujejo sneg in led. Na primorski avtocesti so zato občasne, do pol urne popolne zapore. Podrta drevesa in električni drogovi, poledica in zimske razmere so vzrok, da so zaprte številne ceste. Obstaja nevarnost padanja ledu in snega z vseh objektov nad cestami in z neočiščenih vozil.

Ob avtocestah je več poškodovanih varovalnih ograj, zato je povečana nevarnost, da vozniki naletijo na živali na cesti.

Če ni obvoza, na avtocesto tudi brez vinjete

V primeru popolne zapore na glavnih ali regionalnih cestah, kjer ni drugega obvoza, lahko vozniki  kot obvozno cesto, po predpisih, uporabljajo avtocesto tudi brez vinjete. Vendar le med najbližjima priključkoma. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.