Slovenija
10 ogledov

Prvič v šolo 20.368 prvošolcev

Šola
1/4
Anže Petkovšek
Po končanih počitnicah bo v šolske klopi danes sedlo 163.914 osnovnošolcev in 77.283 dijakov. Prvič bo šolski prag prestopilo 20.368 prvošolcev.

Minister za izobraževanje, znanost in šport Jernej Pikalo je ob začetku novega šolskega leta v poslanici učencem in dijakom ter učiteljem in ravnateljem med drugim zaželel prijeten in nepozaben prvi šolski dan, ki bo zlasti poseben za prvošolce.

"Spočiti in polni pričakovanj znova, ali prvič, sedate v šolske klopi ter se podajate novim znanjem naproti," je zapisal minister v poslanici. Učiteljem pa je zagotovil, da si bo tudi v prihodnje prizadeval, da bo delo, ki ga opravljajo, spoštovano, razumljeno in ustrezno vrednoteno.

Predsednik republike Borut Pahor je vse, ki sedajo v šolske klopi, spomnil, da se bodo šoli dobro počutili, se imeli lepo in se zabavali, našli bodo nove prijatelje in se morda celo zaljubili. "Več boste znali, bolj boste to prihodnost lahko oblikovali po svoji podobi. Šola je točno to, kar potrebujete za to," je še sporočil Pahor.

Treba je skrbeti za varnost otrok

Minister za infrastrukturo in prostor Samo Omerzel pa je spomnil, da bo za veliko otrok to tudi prvi šolski dan sploh, zato je izredno pomembno, da je ta korak varen. Za varnost otrok je treba skrbeti tako kot za lastno varnost, je poudaril Omerzel.

Pikalo bo na prvi šolski dan obiskal Srednjo in poklicno strokovno šolo Bežigrad ter v Domu krajanov v Šenčurju še učence tamkajšnje osnovne šole. Tudi drugi predstavniki vlade bodo obiskali nekatere osnovne šole.

Bratuškova v Žalcu

Premierka Alenka Bratušek se bo mudila v Osnovni šoli (OŠ) Žalec, notranji minister Gregor Virant, generalni direktor policije Stanislav Veniger in vrhunski športnik, zaposlen v policiji, Mitja Petkovšek pa bodo obiskali OŠ Dob.

Omerzel se bo v družbi v. d. direktorja agencije za varnost prometa Igorja Velova odpravil v novomeško OŠ Grm. Otroke bosta sprejela v bližini šole ter pozdravila prostovoljce, ki izvajajo varovanje otrok na šolskih poteh.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.