Slovenija
1 ogledov

Prvih smučarjev ne bo zeblo

Najcenejša dnevna vozovnica za odrasle je na Starem vrhu. (Foto: žurnal24grafika Žurnal24 main
Smučanje. Še šest slovenskih smučišč bo začelo delovati ta konec tedna.

Začetek smučarske sezone ta teden bo suh in hladen, nato pa sledi otoplitev. “Meja sneženja bo prihodnji teden precej visoko,” so povedali na Agenciji RS za okolje, zato snega ne pričakujejo. Kljub temu bo v petek in soboto začelo delovati šest slovenskih smučišč, cene dnevnih kart za odrasle pa znašajo od 25 do 28 evrov. Na Golteh bo smučanje na dan odprtja brezplačno.

Na Cerknem so lani smučarsko sezono začeli 5. decembra, letos pa bo polovica smučišča odprta od sobote. “Pozen letošnji začetek se bo poznal, upamo, da bomo to nadoknadili naslednje dni in mesece,” so razložili.

Na sneg še čakajo
Tudi na Voglu so lani začeli začetek decembra, zaradi poznega začetka letošnje sezone pa ne pričakujejo izgube. “Zelo redko začnemo tako zgodaj. Če pa nam do konca leta ne bo uspelo, bomo imeli izgubo,” so povedali v smučarskem centru. Njihove naprave bodo sicer začele obratovati ta teden, kdaj bo mogoče smučati, pa je odvisno od količine snega. “Okoli 20 centimetrov nam ga še manjka,” so dodali.

Nekatera smučišča v Avstriji in Italiji so že odprta, cene tistih, ki smo jih poiskali, pa znašajo od 32 do 41 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.