Slovenija
106 ogledov

Prvo srečanje Trumpa in Putina

Putin, Trump epa
Donald Trump in Vladimir Putin predviden čas pogovora na prvem srečanju prekoračila kar za uro un pol, prekiniti ju ni mogla niti Melanija.

Včerajšnje težko pričakovano prvo srečanje med ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom in ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom ni potekalo, kot je bilo načrtovano. Za pogovor je bilo namreč predvidenih 30 minut, predsednika velesil pa sta se pogovarjala več kot dve uri.

Predsednika velesil so večkrat diskretno opozorili, da ju številni gostje čakajo v hamburški filharmoniji, ker opozorila niso zalegla, so v dvorano, kjer so potekali pogovori, poslali celo ameriško prvo damo Melanio Trump. Kot poročajo nekateri tudi mediji, Melaniji misija ni uspela popolnoma, predsednika sta se po njeni "intervenciji" pogovarjala še debelo uro.

Preberite še: Nasilni protesti v Hamburgu, Melania ujeta v hotelu

Srečanje med Putinom in Trumpom je sicer potekalo na štiri oči ob prevajalcih in naj bi se zaključilo v dobrem vzdušju. "Kemija med voditeljema dobra," je povedal ameriški državni sekretar Rex Tillerson.

Eno ključnih sporočil njunega srečanja je bil dogovor o prekinitvi ognja v jugozahodni Siriji, ki naj bi začel veljati v nedeljo. Predsednika naj bi se na Trumpovo pobudo dotaknila tudi vprašanja domnevnega ruskega vpletanja v ameriške predsedniške volitve. Putin je zanikal vsakršno vpletanje v lanske volitve, Kot je dejal ruski zunanji minister Sergej Lavrov, je Trump sprejel Putinovo razložitev, da so obtožbe o vmešavanju lažne. Kot je pozneje dejal Tillerson, "sta se predsednika pravilno osredotočila na to, kako se premakniti od tega, kar bi bilo lahko preprosto trmast nesporazum."

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.