Slovenija
14 ogledov

PS: komu je v interesu destabilizacija?

Pošta je ustrezno ukrepala, ko je bila opozorjena na napako, in ni namenoma zadr Saša Despot
Svet delavcev Pošte Slovenije se v sporočilu za javnost sprašuje, v čigavem interesu je destabilizacija poslovno uspešne družbe. Ob tem vso podporo izrekajo poslovodstvu družbe.

"Zaposleni na Pošti Slovenije ocenjujemo, da Pošta Slovenije v zadnjih petih letih, tudi na račun naših plač, posluje bolje, kot je poslovala kdajkoli v zgodovini. To dokazujejo tako poslovni rezultati kot uresničevanje razvojne strategije družbe. Pošta Slovenije je stabilna, uspešna in sodobna družba," je zapisal predsednik sveta delavcev Pošte Slovenije Božidar Pograjc.

Pograjc ob tem pravi, da so poslovni rezultati družbe tudi v korist lastniku – državi, kar po njegovem dokazuje tudi sklep o izplačilu 23 milijonov evrov bilančnega dobička državi, s čimer se zaposleni ne strinjajo.

"Sprašujemo se, v čigavem interesu je destabilizacija poslovno uspešne družbe. Prepričani smo, da ne gre za premišljeno odločitev, ki bo koristila družbi, zaposlenim in lastniku. To so dejstva, ki po našem mnenju ne bodo pozitivno vplivala na motivacijo zaposlenih v teh kriznih časih in prihajajočo liberalizacijo poštnega trga v Sloveniji," se sprašuje Pograjc v imenu zaposlenih potem, ko so se v javnosti pojavile govorice o morebitni zamenjavi poslovodstva Pošte Slovenije.

Spomnimo, da je vlada sedmega oktobra razrešila nadzorni svet Pošte Slovenije. Za zamenjavo se je odločila zaradi ugotovljene kršitve zakona o določitvi plače poslovodnih oseb pri družbah v pretežni državni lasti.

Na takratno novinarsko vprašanje, kaj zamenjava nadzornikov pomeni za generalnega direktorja pošte Aleša Hauca, je Radićeva odgovorila, da lahko lastnik menja le člane nadzornega sveta. Kaj bodo naredili nadzorniki, pa je po njenih besedah njihova stvar. "Verjetno bodo pregledali poslovanje, se pogovorili s poslovodstvom in sklenili, ali to še uživa njihovo zaupanje," je dejala ministrica.

Kot smo takrat pisali v našem časniku, pa naj bi Radićeva z zamenjavo nadzornikov Pošte Slovenije pripravljala teren za Haučevo zamenjavo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.