Slovenija
14578 ogledov

Psa, ki je hudo poškodoval mimoidočega, so policisti ustrelili

Straffordski terirer
1/2
Včeraj okoli 16. ure so bili policisti PU Ljubljana obveščeni o napadu psa v Hrastniku.

Policija je podala dodatne informacije o napadu psa, ki je v Hrastniku včeraj hudo poškodoval 64-letnika. 

Stafordski terier Nov napad psa Slovenija Pes ga je zagrabil in ni izpustil

"Po do sedaj zbranih obvestilih je ugotovljeno, da se je pes pasme Staford (last 35-letnega občana), ki je bil privezan ob drevo na vrtu stanovanjske hiše strgal in napadel 64-letnega občana, ki je šel takrat mimo hiše. Pes je 64-letnika huje poškodoval (poškodbe rok, oseba ni v življenjski nevarnosti). Napad so poskušali preprečiti oziroma odvrniti tudi takrat mimoidoči občani, vendar je bil pes ves čas agresiven. Ob posredovanju policistov na kraju so policisti za odvrnitev napada uporabili strelno orožje in psa pokončali," so sporočili policisti. 

Poškodovanega 64-letnika so najprej odpeljali v trboveljsko bolnišnico, nato pa v Celje. 

"Za kadaver psa je poskrbel higienik, o dogodku pa je bila obveščena tudi veterinarska inšpekcija. Policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo tudi danes, preiskava poteka v smeri podanih sumov storitve kaznivega dejanja Povzročitve splošne nevarnosti po 214. členu KZ-1," so sporočili policisti. 

Če je splošna nevarnost povzročena iz malomarnosti in ima za posledico hujše telesne poškodbe, je zagrožena kazen pet let zapora. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • Dusan Kokalj 14:17 04.november 2017.

    treba bi bilo pokončati lastnika ne psa.Pes ni nič kriv

  • Avatar Leon
    Leon 09:47 04.november 2017.

    Žalostno ,da država Slovenija ni v stanju urediti zakonodaje ! Zaradi nevzgojenih lastnikov pobijajo živali ...............seveda ne prvič !