Slovenija
13 ogledov

Psa z Grčne ubila Lili

Muco Lili sta minuli petek na dvorišču njenih lastnikov raztrgala nevarna psa br Žurnal24 main
Veterinarski inšpektorji. Pravijo, da ne morejo ukrepati, ker nimajo dokazov.

“V soseski Grčna v Novi Gorici sta dva psa na našem dvorišču napadla in raztrgala muco moje stare mame,” je pretresena Nataša Gaši. Mačka Lili je poginila.

Psa in njuni lastniki so po njenih besedah stari znanci veterinarskih inšpektorjev. “Lili ni bila prva muca, ki sta jo psa raztrgala,” pojasnjuje in dodaja, da so jim inšpektorji dejali, da imajo v tem primeru zavezane roke. “Pred dvema letoma so lastnike kaznovali, vendar ti zaradi domnevne revščine kazni niso plačali, psa pa še vedno spuščajo na prosto,” pravi in pojasnjuje, da ju zdaj spuščajo le zvečer.

Kličejo naj policiste
“Ne morem verjeti, da se ne da nič narediti, zato bi rada, da se zadevo reši tako, da bo sankcija zalegla,” je ogorčena Gašijeva. Ve, da to ne bo vrnilo življenja muci Lili, “mogoče pa bo rešilo življenje živali, ki jih imajo sosedje, ali celo kateremu od otrok”.

“V tem konkretnem primeru ne moremo ukrepati, ker ne razpolagamo z dokazili. Če je mačko res raztrgal pes, bi lahko pokazala obdukcija,” so nam odgovorili na Veterinarski upravi Republike Slovenije (Vurs). Zato so lastnici mačke, ki je na Vurs klicala dan po dogodku, pojasnili, da bi morala truplo odnesti v veterinarsko ambulanto, “a tega ni želela narediti”. Klicateljica ni izrazila želje, da bi zadevo prijavila, “vprašala je, kaj lahko naredi in kako bomo ukrepali”.

Pravijo, da sta bila omenjena psa lani proglašena za nevarna, kar pomeni, da morata biti zaprta oziroma ves čas pod nadzorom. Da je lastnik navodila iz odločbe izvršil, je inšpektor ugotovil ob kontroli odločbe. “Prijaviteljica je potrdila, da lastniki to večinoma upoštevajo, da pa psa včasih zvečer spustijo,” pravijo.

Svetovali so ji, naj se, ko bo opazila spuščena psa, obrne na policijo, ki zaradi organizacije dela deluje tudi intervencijsko. “Tako bodo lahko takoj zbrali dokaze in nam o tem po potrebi poročali,” so sklenili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.