Slovenija
58 ogledov

Ptujski Fritzl zlorabljal še dve hčerki?

Ptujsko sodišče je P. R. izreklo 17 let zaporne kazni. (Foto: Nino Verdnik) Žurnal24 main
Ptujski Fritzl, ki so ga zaradi zlorabljanja svoje 15-letne hčerke obsodili na 17 let zaporne kazni, naj bi spolno zlorabljal tudi svojo najstarejšo in najmlajšo hčerko.

Višje sodišče v Mariboru je junija potrdilo obsodbo proti 62-letnemu P. R. Slednjemu je ptujsko okrožno sodišče decembra lani izreklo 15 let zaporne kazni zaradi napada na osebo, mlajšo od 15 let, ter dve leti in dva meseca zaradi nasilja v družini.

Za komentar o domnevnem zlorabljanju še dveh hčerk smo poklicali Francija Matoza, pooblaščenca družine in oškodovanke, ki pa ni bil dosegljiv.

63-letnik pa očitno ni zlorabljal le danes 16-letne hčerke, ki mu je marca lani rodila otroka. Po poročanju Slovenskih novic naj bi bilo žrtev še več, šlo pa naj bi za najstarejšo in najmlajšo hčer 63-letnika. Najstarejša hči Ptujskega Fritzla naj bi imela v najstniških letih več splavov, povedala pa naj bi tudi, da so bili to otroci njenega očeta.

Najmlajšo hčer naj bi P. R. zlorabljal v času, ko je bila omenjena najstnica z njim visoko noseča. Tožilstvo naj bi se septembra odločilo, ali ga bo obtožilo še dveh kaznivih dejanj.

Grozil ptujski sodnici
P. R. pa se bo moral zagovarjati še zaradi enega kaznivega dejanja. 63-letnik je namreč  ptujski okrožni sodnici Katji Kolarič Bojnec grozil, "da jo bodo že našli njegovi ljudje, saj pozna 150 Albancev, ki jim je pomagal, zdaj pa bodo oni opravili z njo". Sodnica ga je ovadila ptujskemu sodišču.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.