Slovenija
4995 ogledov

Otroka sredi mesta padla v jašek, nanju je padel še kovinski pokrov

jašek kanalizacija Profimedia
Iz Nove Gorice prihaja nadvse neprijetna zgodba. Med otroško igro na pustni torek je namreč popustil pokrov jaška, tako da sta otroka, ki sta se tam igrala, padla vanj.

Kot poročajo Primorske novice, sta jo otroka na srečo odnesla brez hujših poškodb. Končalo se je le z nekaj odrgninami in zlomljenim zobom. Jašek sicer ni občinski, pač pa je v lasti lastnika vodomera, dodajo pri omenjenem primorskem časniku. 

Kako je prišlo do nesreče?

Na Bevkovem trgu v centru Nove Gorice je potekalo pustovanje, seveda, kot se prazniku pritiče, je bilo na trgu prisotnih precej otrok. Za dva se je rajanje končalo v solzah in bolečinah. Med igro se je namreč udrl pokrov jaška, otroka pa sta padla vanj. Da je bilo vse skupaj še huje, je nanju padel še kovinski pokrov. Iz jaška sta uspela splezati s pomočjo sošolcev. Starši so ju preventivno odpeljali na urgenco, zdravniki pa na srečo niso ugotovili hujših poškodb. 

torbica tat slovenija Slovenija Rop na pokopališču: Dve sta žrtev držali, tretja pa ji je s silo vzela torbico

Nesreča je tako pokazala na dotrajano vodovodno infrastrukturo v občini Nova Gorica, čeprav konkretno ta jašek ni v občinski lasti. Tega se zavedajo tudi občinski funkcionarji. "Že od začetka letošnjega leta skupaj s podjetjem Vodovodi in kanalizacija Nova Gorica pregledujemo vodovodno infrastrukturo v mestni občini in ugotavljamo, katere cevi je glede na življenjsko dobo nujno treba zamenjati, vključno z jaški. Načrtujemo, da bo pregled v celoti zaključen do konca leta," so na občini pojasnili za Primorske novice.

*Fotografija je simbolična

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.