Slovenija
38 ogledov

Račun za izgon od jasli

Sodnica za zdaj ne bo dovolila zaslišanja takratnega ministra Dragutina Mateja, Žurnal24 main
Poračun. Za potne liste, ki jih nismo videli, bomo morda plačali še 3,6 milijona evrov.

Podjetje Mirage je na poti, da od države izterja še drugo odškodnino. Potem ko so mu na prvi stopnji dosodili 3,6 milijona evrov (zahtevali so milijon več), se je včeraj država na sodišču zagovarjala še zaradi prekinitve posla tiskanja potnih listov. Mirage zahteva 3,6 milijona evrov odškodnine.

Biometrija in vizumi za ZDA
ZDA so zahtevale, naj začnemo izdajati biometrične potne liste, sicer bi za slovenske državljane uvedli vizume. Do januarja 2005 je veljalo, da bo šlo le za nadgradnjo potnega lista, kar pomeni, da bi z obstoječima izvajalcema (Mirage in Cetis) podpisali aneks k pogodbi. Potem pa se je ministrstvo za notranje zadeve pod vodstvom Dragutina Mateja odločilo, da gre za nov predmet in ne za nadgradnjo. Potne liste so izločili s seznama tajnih naročil in objavili javni razpis, na katerem je Mirage izvisel, posel pa je dobil Cetis. Ker se je z biometričnimi potnimi listi mudilo, je država od (stare) pogodbe s Cetisom in Mirageem odstopila konec avgusta, čeprav se dveletni odpovedni rok še ni iztekel.

Desni proti levim
Podjetje Mirage naj bi posel dobilo zaradi dobrih povezav z nekdanjim notranjim ministrom Mirkom Bandljem, ki je bil pozneje njegov pravni zastopnik, njegov državni sekretar Miloš Šuštar pa se je v Mirageu zaposlil. Janševa vlada jih je odgnala od državnih jasli, a kot kaže, končni račun še pride.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.