Slovenija
9 ogledov

Računajo vsak po svoje

Dušan Semolič in Samo Hribar Miklič. Slednji zahteva argumente sindikatov za viš Žurnal24 main
Plača naj se poviša na 600 evrov neto, zahtevajo sindikati. GZS pa zahteva argumente za višje plače v takih razmerah.

Predsedstvo zveze svobodnih sindikatov je sprejelo zahtevo, naj se minimalna plača zviša na 600 evrov neto. To je še en sindikat, ki zahteva podobno zvišanje minimalne plače. Opozorila gospodarske zbornice (GZS), da bi v tem primeru službo izgubilo okrog 74 tisoč ljudi, pa so označili za zastraševanje in dodali, da je narejena na pamet.

 
 

Sindikati so izgubili kompas, ker so jih iz nekaj podjetij vrgli ven.

Samo Hribar Milič

 

Mene bi linčali, predstavili pa niso nobenega argumenta,” pravi generalni direktor GZS Samo Hribar Milič. “ Zakaj so se odločili ravno za 600 in ne za 700 evrov neto? Kakšne argumente imajo in kakšne bodo posledice? Po dejavnostih smo izračunali, katera podjetja bi se morala v primeru zvišanja minimalne plače potopiti,” zatrjuje Hribar Milič.

Če se poviša minimalna plača, se prej ali slej povišajo vse. Če bo 650 evrov po novem dobil vratar, bodo tisti za stroji hoteli vsaj 700 evrov in tako dalje,” še opozarja. Sindikati ugotavljajo, da je minimalna plača okrog 450 evrov pod pragom revščine, kar je nesprejemljivo. Ugotavljajo še, da so delvaci opravili toliko nadur, da bi lahko, če bi vsi delali le osem ur, dodatno zaposlili devet tisoč delavev.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.