Slovenija
11 ogledov

Rad bi se zadolžil za več

Župan Alojzij Kastelic (desno) v družbi podžupana Jožeta Povšiča (levo). (Foto: Žurnal24 main
Proračun 2010. Predvideno je zadolževanje v višini 1,5 milijona evrov.

V predlogu proračuna za prihodnje leto, ki ga bodo trebanjski občinski svetniki obravnavali jutri, je predvideno zadolževanje za 1,5 milijona evrov. Zadolžili naj bi se predvsem za projekte na vodooskrbnem področju ter za obnovo in dozidavo podružnične šole v Dobrniču.

Izkoristiti priložnost

Zadolžitev
Revizija. Trebanjska občina se je letos zadolžila za milijon evrov za namene obnove in dozidave podružnične šole v Dolenji Nemški vasi. “Glede na revizijo, ki jo je opravilo računsko sodišče, smo ena od najmanj zadolženih občin v Sloveniji,” je povedal Kastelic.

Prihodnje leto bodo že zdaj nizke gradbene cene padle za od 20 do 30 odstotkov, zato bi se bilo pametneje še bolj zadolžiti, je prepričan župan Alojzij Kastelic. “V tem trenutku je izjemno ugodno investirati, hkrati pa je to premagovanje krize za gospodarstvo, ki deluje na tem področju,” je razložil na včerajšnji novinarski konferenci.

Vrtec drugo leto?
Kastelic bi tako rad v proračun uvrstil še nakup nekdanje Dolenjke, kar bi občino stalo milijon evrov, in gradnjo novega vrtca v javno-zasebnem partnerstvu.

Zadnji projekt je ocenjen na od 3,5 do štiri milijone evrov, z javno-zasebnim partnerstvom pa bi bistveno skrajšali postopek, s katerim bi dobili nov vrtec, je izpostavil župan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.