Slovenija
4461 ogledov

Radarji se množično vračajo v Maribor

Radarski detektorji Anže Petkovšek
Mariborčani, pozor. Policisti uvajajo metodologijo "veriga". Na kratki razdalji vas lahko oglobijo večkrat!

Policisti bodo danes med 12. in 19. uro v Mariboru izvajali poostren nadzor hitrosti po metodologiji "veriga", torej z več zaporednimi radarji. Nadzor je del vseevropske akcije, ki se je začela 1. aprila in traja 14 dni ter te dni poteka tudi v Sloveniji, njen namen pa je zmanjšanje števila prometnih nesreč zaradi prevelike hitrosti.

radar ulica Pohorskega bataljona Avto Lokacija radarja za prehitre voznike buri duhove

Metodologija "veriga" je metoda, po kateri se na določenem odseku postavijo več radarjev. To pomeni, da policisti voznika zaradi previsoke hitrosti lahko večkrat oglobijo.

Lucija Čirović, Masterchef Slovenija Magazin Lucijo Čirović ujel radar, njen izraz na obrazu je neprecenljiv

Na policiji opozarjajo, da je neprilagojena hitrost še vedno najpogostejši vzrok prometnih nesreč s hujšimi posledicami.

Oddajnik radarski detektor Ostro Avto Voznik gre za tri mesece v zapor, ker je skušal prelisičiti policijski radar

V sredo so na maratonu nadzora hitrosti na 611 lokacijah po Sloveniji policisti ugotovili 862 prekoračitev hitrosti, od tega največ v naseljih. Plačilni nalog so izdali 446 voznikom, 221 pa jih bo plačilni nalog prejelo po pošti. 93 tujih voznikov je globo plačalo na kraju, kjer so jih ustavili, zoper dva voznika pa so policisti obdolženi predlog podali na pristojno sodišče. Sto voznikom so izrekli le opozorilo.

radar Slovenčeva ulica Slovenija Redarji bodo postavili nove radarje: Pazite, kako vozite na teh odsekih

Nadzor poteka v okviru vseevropske akcije, ki poteka v 26 državah. Namen akcije je zmanjšanje števila prometnih nesreč, ki se zgodijo zaradi hitrosti.

Komentarjev 8
  • Skira 14:24 07.april 2019.

    Župan je zapufan ko majka

  • mph 11:27 07.april 2019.

    Podpiram take akcije, bi pa rad videl statistiko koliko teh je šlo za 1km več koliko pa za 50% čez. Večinoma gre za polnjenje blagajne. In po zdravi pameti vozim nekje še manj od dovoljenega, ker je bolj varno. Na ...prikaži več splošno so omejitve nekje neumno nizke. Nič pa se ne more meriti seveda z Italijani.

  • Avatar 3Kurbe2Drevesa
    3Kurbe2Drevesa 09:58 07.april 2019.

    Seveda Gre za polnjenje blagajne. Če bi šlo za varnost, nebi bile potrebne take akcije, ampak bi to bila standardna praksa. Postavljeni bi bili na kritičnih mestih, kjer se redno dogajajo nesreče, ne 200m za tablo Naselje. Metodologija "veriga" je ...prikaži več jeb**** ljudi v glavo. Kakšen bo razmak členov te verige?20m? Za varnost gre!