Slovenija
42 ogledov

Radeče Papir: proizvodnja teče dalje

Peter Tevž Borut Pahor Radeče Papir Mojca Marot
Tovarna Radeče Papir vendarle ni ustavila proizvodnje, kot je v torek napovedal njen lastnik Peter Tevž.

Peter Tevž pravi, da banke sicer še vedno niso realizirale posojila, da pa se bo v četrtek sestal z njihovimi predstavniki. Kakšna bo usoda podjetja, bi bilo lahko tako znano po tem sestanku. Še vedno ne vedo, zakaj jim Nova Kreditna banka Maribor (NKBM), Nova Ljubljanska banka (NLB) in Abanka niso realizirale kredita.

"To je hud problem," je izpostavil. Dokler tovarna ne dobi posojila, namreč ne more zagnati stroja štiri, namenjenega proizvodnji belih papirjev. Stroj so izključili 22. septembra, zaradi njegovega neobratovanja pa podjetje vsak dan zabeleži med 80 tisoč in 85 tisoč evrov izpada prihodka, je poudaril.

Danes so imeli s sindikalnimi predstavniki pogovor, na katerem se niso dogovorili nič konkretnega. "Gre za kredit, ki ga banke ne odobrijo. Ne vemo, zakaj in kakšne igrice so zadaj," je po tem ravnanje bank komentiral predsednik sindikata Stane Klanšek. O odpuščanju naj še ne bi bilo govora.

Banke so sicer konec novembra Radečam Papir že odobrile posojilo v višini 5,4 milijona evrov (za investicijska sredstva 2,4 milijona evrov, za obratna sredstva pa tri milijone evrov), a se je nato zapletlo pri poroštvu SID banke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.