Slovenija
17 ogledov

Radićeva grozi z odhodom

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Ministrica Darja Radić je premierju Borutu Pahorju zagrozila z odstopom, saj da je v situaciji, ko ne more več delati.

Ministrica za gospodarstvo Darja Radić je dejala, da je v situaciji, ko je pod vprašajem kompetentno vodenje ministrstva. "Tako ne morem več naprej," je, kot je povedala za Pop TV, dejala premierju Borutu Pahorju.

Nestrinjanje glede Geoplina in Elesa
Razlog je nestrinjanje glede tega, kdo lahko upravlja z Elesom in Geoplinom. Medtem ko Radićeva meni, da z družbo lahko upravlja kdorkoli, je večina članov koalicije včeraj bila proti temu, da sta omenjeni družbi izven nadzora agencije za upravljanje kapitalskih naložb.

Na sestanku prvakov koalicije so dosegli kompromis, a njen odstop ostaja v igri, dokler ne bo urejeno področje energetike.

Za mnenje o odstopu ministrice Radićeve smo povprašali na stranki SD. Predstavnik SD za strateško komuniciranje in nove tehnologije Denis Sarkič je za zurnal24.si povedal: "Grožnje ministrice z odstopom ne moremo komentirati, saj s tem v stranki nismo bili uradno seznanjeni. Delovanje ministrskega zbora in vlade pa je v pristojnosti prvega ministra v državi, Boruta Pahorja."

Iz koalicije
V zraku pa naj ne bi bil samo njen odstop, temveč tudi odhod stranke iz koalicije, je dejala Radićeva. Medtem pa so v stranki zagotovili, da zaradi enega zakona ne nameravajo izstopiti iz koalicije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.