Slovenija
52 ogledov

Radićeva reže neposlušne

Pahor je priznal, da Radićeva ni edina, ki ima pripombe na delo Komarjeve. (Foto Žurnal24 main
Igra ministrice. Neuradno: Matičič noče dati v predal kartela gradbincev, zato sankcije.

Novost. Ministrstvo za gospodarstvo (MG) je včeraj objavilo razpis za direktorja urada za varstvo konkurence (UVK). Kandidati imajo za prijavo, ki mora vsebovati tudi “vizijo prednostnih nalog organa”, le osem dni časa.

Kdo bo novi varuh?
Ozadje. Več virov nam je namignilo, da naj bi bil kandidat za vrh UVK kar vodja pravne službe na MG Ivan Govše, ki je na UVK že delal. Drugo ime, ki se pojavlja, pa je Miloš Senčur, generalni sekretar pri Darji Radić.

V razpisu novemu direktorju obljubljajo petletno delovno razmerje, kar je, zatrjuje vir, zavajanje. “Urad se bo po zakonu s 1. januarjem preoblikoval v agencijo in postopek razpisa bo treba ponoviti. Imenovani direktor bo tako odvisno od pogodbe, ki jo bo sklenil, bodisi upravičen do odpravnine bodisi mu bo v zameno ponujena služba za nedoločen čas,” pojasnjuje vir, ki nas je opozoril na razpis. Dodaja, da bi bilo racionalneje zdajšnjemu vedeju Damjanu Matičiču, ki je vodenje urada prevzel po odhodu Janija Sorška, vedejevstvo podaljšati še za šest mesecev. “A Matičič očitno ne deluje po diktatu ministrice Radićeve, zato ga želi po hitrem postopku zamenjati,” pravi.

Odločitev, ali se bom prijavil, bom sprejel do izteka roka.
Damjan Matičič, vršilec dolžnosti direktorja UVK

“Razpis sem videl, izpolnjujem pogoje, odločitev, ali se bom prijavil, pa bom sprejel do izteka roka,” je bil včeraj kratek Matičič. Ni želel komentirati, ali ni nenavadno, da bo MG pol leta pred preoblikovanjem v agencijo na urad ustoličilo direktorja s polnimi pooblastili. Prav tako ni želel komentirati namigov, da se ga na ministrstvu želijo znebiti, ker je napovedal izdajo odločbe gradbincev zaradi dogovarjanja pri avtocestnih poslih in ker ne kloni pri zakonu o medijih.

Pojasnila, zakaj so šli v javni razpis ter ali namerno zavajajo s petletnim delovnim mestom ali pa gre za lapsus, so nam na MG obljubili za danes.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.