Slovenija
26 ogledov

Radićeva terja plače "poštarjev" nazaj

Radićeva je predstavila novosti pri agenciji. (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Plače na Pošti Slovenija. Ministrica Radićeva je odločna, plače vodstva so obračunane nezakonito. Vpleteni morajo vrniti denar, a že napovedujejo pritožbe.

Ministrica za gospodarstvo Darja Radić zatrjuje, da so dohodki direktorja Aleša Hauca, ostalih članov uprave in nadzornega sveta previsoki in niso obračunani v skladu z zakonom, ki velja za državna podjetja.

Omenjena televizija je poročala, da naj bi si prevelike plače obračunavali tudi vodilni v NKBM, ki jo vodi Matjaž Kovačič.

Po poročanju Pop TV je Radićeva proti omenjenim že sprožila prekrškovni postopek, v katerem jim grozi med štiri in pet tisoč evrov kazni, vrniti morajo tudi preveč izplačane dohodke. Za odgovor imajo na voljo pet dni. Radićeve namreč ni prepričala ekpertiza štirih strokovnjakov, ki so za Pošto Slovenije ugotovili, da so plače vodilnih pravilno obračunane.

Prvi nadzornik Drago Bahun pa je prepričan, da so plače obračunane pravilno, zato je že napovedal pritožbo.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.