Slovenija
22 ogledov

Radićevo zanima formula izplačila plač

(Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Predsednik nadzornega sveta Aleš Hauc zavrača očitke, da so napačno izračunavali plače. Gospodarska ministrica Darja Radić vodstvo PS sprašuje, kako so prišli do formule za izračun plač.

Kot je v sporočilu za javnost zapisal Hauc, sta tako Pošta Slovenije kot nadzorni svet prepričana, da je izračun v skladu s tako imenovanim Lahovnikovim zakonom in vladno uredbo, za kar ima nadzorni svet ustrezna pravna tolmačenja.

"Če se bo izkazalo, da temu ni tako, bo Pošta Slovenije izračun popravila in bo poslovodstvo preveč izplačane plače vrnilo. Prav tako sta Pošta Slovenije in nadzorni svet prepričana, da Pošta Slovenije ni edino podjetje v državni lasti, ki je interpretiralo določbe omenjenega zakona in uredbe vlade RS na takšen način," je zapisal Hauc in dodal, da ne moremo govoriti o nezakonitostih pri izplačilu plač članom poslovodstva, saj o nezakonitostih presojajo sodišče in druge ustrezne institucije.

Gospodarska ministrica Darja Radić je pred tem na tiskovni konferenci dejala: "Če je bila plača izračunana po omenjeni formuli, ta zagotovo ni pravilna." Pošto Slovenije so zato pozvali, naj povedo, kako so prišli do te formule.

Spomnimo, da naj bi si po poročanju komercialne televizije POP TV na Pošti Slovenije njen prvi mož Aleš Hauc vsak mesec izplačeval 2300 evrov bruto plače preveč. Razlog: napačen izračun povprečne plače. Več v povezavi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.