Slovenija
23 ogledov

Radovan Žerjav ne bo več vodil SLS

Radovan Žerjav resno razmišlja o državnem programu gradnje poligonov po celotni IFP
Predsednik SLS Radovan Žerjav je napovedal, da na marčevskem kongresu stranke ne bo več kandidiral za predsednika. Izrazil je razočaranost nad politiko, ki ni sposobna sprejemati pomembnih odločitev, hkrati pa vztraja, da je bila četrtkova izključitev Kanglerja iz stranke pravilna odločitev.

Kot je Žerjav zapisal v javnem pismu članstvu stranke, odločitve, da na prihajajočem kongresu ne bo več kandidiral, ni sprejel prek noči, temveč je dozorevala več tednov.

"Razlogov za to mojo odločitev je veliko, pravzaprav preveč. Od tistih znotraj stranke, do tistih, ki so posledica stanja duha, kulture in nedialoga znotraj celotne slovenske politike, do tistih čisto osebnih, človeških."

"Pričakovanja stranke so se z vstopom stranke v koalicijo in vlado močno povečala. Pričakovanja do mene kot predsednika stranke, hkrati pa tudi do mene kot ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo. Vedno bolj sem prihajal do spoznanja, da vseh teh velikih pričakovanj preprosto nisem v stanju zadovoljiti. Posledično sem vse bolj zaznaval neko nezadovoljstvo. Zato želim s to svojo odločitvijo razbremeniti in razelektriti situacijo v stranki. Še posebej pa ne želim, da bi kdorkoli zaradi mene kot predsednika ali pa politike, ki jo zagovarjam, izstopal iz stranke, kateri sem posvetil zadnja štiri leta mojega dela."

44-letni Žerjav, ki je SLS vodil zadnja tri leta, je v pismu tudi izrazil trdno podporo odločitvi glede izključitvi mariborskega župana Franca Kanglerja iz stranke. Kot pravi, je stranka pri tem v ospredje dalo interes stranke pred interesom posameznika, glede očitkov Kanglerja, da ni imel priložnosti predstaviti svoje plati zgodbe, pa je Žerjav zapisal, da so se v stranki o tem veliko "pogovarjali, poslušali in poskušali razumeti očitke, ki so naslovljeni na gospoda župana. Vedno ob vsaki priložnosti je imel g. Franc Kangler dovolj možnosti, da je predstavil svojo plat medalje."

"Prevečkrat sem se v zadnjem času zalotil pri vprašanjih:  'Kaj je meni tega treba?' in 'Kaj imam od vsega tega odrekanja jaz in moja družina?'. Žal nikoli nisem našel nekih smiselnih odgovorov. V takih primerih je treba nekaj spremeniti," je pismo končal Žerjav, obenem pa dodal, da namerava še naprej ostati na mestu ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo, "v kolikor bosta stranka in koalicija ocenili, da je to smiselno."

Komentarjev 13
  • feferon 14:05 26.november 2012.

    Odhajajo tisti, ki jim narod še kolikor toliko zaupa (tudi Lahovnik je bil med njimi).Dejstvo je, da sam ne moreš spremeniti parlamentarnih ovc, ki sedijo tam in kofetkajo cele dneve.Tudi dobre ideje propadejo zaradi interesov raznih politikantov, ki peljejo ...prikaži več vodo na svoj mlin, Za ljudi jim pa dol visi.

  • Žurnalček 11:42 26.november 2012.

    Daleč najbolj pokvarjen , takoj za Firerjem in Tankim črevesjem. Njegova izjava: Jankovič je preveč zapufal LJ in kot tak ne more voditi vlade, ker bo zapufal tudi državo ! Kje je tu pokvarjenost Prekmurčka . V dejstvu da so ...prikaži več župani SLS v Prekmurju zapufali ene vasi dvakrat več , kot LJ Jankovič, samo s tem , da so te vasi nesposobne vrniti te kredite v naslednjih 100 letih. Žerjav in SLS sta v Prekmurju izvedla isto , kot je izvedel ABDIĆ z AGROCOMMERCEM v Bosanski Krjini !

  • Žurnalček 11:34 26.november 2012.

    Jaz vas podpiram , samo ne morem se vtikovati v MB in pa SLS , ker eden in drugi nista moja , za razliko od Štajercev, ki so gledali v LJ tolko časa , da jim je doma za hrbtom ...prikaži več Kanglca MB uniču. Ko prispejo tožbe za Univerzijado, za radarje in še kaj , boste lahko proglasili Bankrot. No to je pa že tako ferdamano težka stvar , da je potrebno iti na ulico! Štajerci kaj čakate , vsi na demonstracije , če nočete, da vam enega lepega dne Komunala ne bo več odvažala smeti, če že ne bo kaj hujšega!