Slovenija
35 ogledov

Rak rane območja Ronket

Opuščeno gradbišče družbe Synthesis je zaradi obilice vode poleti leglo komarjev Žurnal24 main
Poleg neurejenega parkirišča jih muči največja črna gradnja v mestu.

“Že leta 2005 smo začeli protestirati, in takrat je bilo rečeno, da bo občina parkirišča uredila. Danes ugotavljamo, da ta zemlja sploh ni občinska,” je v imenu stanovalcev štirih stanovanjskih blokov na območju Ronket, ki del avtomobilov še vedno parkirajo na makadamu, včeraj povedal Miloš Lozič.

Nekončano. Prebivalci Ronketa so se leta 2008 pritožili na nezakonito izdano gradbeno dovoljenje družbi Synthesis, hčerinski družbi SGP Gorica. Investitor je gradnjo stanovanjskega kompleksa ustavil in se umaknil. Zaradi pritožbe pa zadeva še ni končana.

Pozdravil je sklep, ki ga je novogoriški župan predlagal na zadnji seji mestnega sveta, da občina od družbe Urbana za 75 tisoč evrov odkupi zemljišče neurejenih parkirišč. Ogorčen pa je nad dejstvom, da so ga svetniki zavrnili in podprli sklep svetnika Antona Kosmačina, ki je namesto odkupa predlagal menjavo za drugo zemljišče. Ker cenitev predlaganega zemljišča ni bila opravljena, je župan sklep kot nezakonit zadržal in bo znova v obravnavi na četrtkovi seji mestnega sveta.

Opuščeno gradbišče
Kosmačinu, ki zadeve na Ronketu dobro pozna, saj je bilo njegovo podjetje izvajalec gradnje in projektant omenjenih blokov, stanovalci očitajo, da bi rad dosegel izločitev dela zemljišč iz občinskega podrobnega prostorskega načrta (OPPN) Ronket z namenom, da se v bližini stanovanjskih blokov zgradi nov trgovski oziroma poslovno-stanovanjski objekt. Stanovalci Ronketa se bojijo, da bi se s tem odprle možnosti za izločitev še drugih zemljišč iz OPPN in izločitev stanovalcev kot strank v postopku tudi v primeru opuščenega gradbišča družbe Synthesis, ki so ga označili za največjo črno gradnjo v mestu, in propadajoče stavbe nekdanjega Ideala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.