Slovenija
18 ogledov

"Ranjen je bil naš politični interes"

241208_petkovsek_pahor Žurnal24 main
Premier Borut Pahor je dejal, da je ministrom naročil, naj v prihodnjih dneh pregledajo vse pravne možnosti, ki bi jim dale pravico, da bi iz vseh pogodb izločili Ram Invest.

Pahor je po sredini interpelaciji notranje ministrice Katarine Kresal dejal, da je vedel dovolj, da je na osnovi podatkov zaupal ministrici in ni videl razlogov, da bi pritrdil opoziciji.

Včeraj je bil eden od pogodbenih partnerjev − ministrica Kresalova − pod hudim preizkusom njene verodostojnosti, njen pogodbenik pa ni želel razkriti pogodbe, ki bi potrdila njene navedbe.
Borut Pahor

Dejal je, da lastnik podjetja Ram Invest Jurij Pogačar ni želel razkriti pogodbe o najemu NPU, s pomočjo katerih bi se lahko Kresalova zaščitila. "Podatki so mi bili dostopni, nisem pa jih smel poslati poslancem," je dejal Pahor.

Ta pogodba je, tako Pahor, po obstoječem pravu poslovna skrivnost. "Predsednik vlade mora spoštovati pravo, a ima tudi kake druge pravice.

Ne bom kršil pravice našega pogodbenika Ram Investa, ki je kljub moji prošnji nasprotoval javnosti pogodbe, čeprav mi je zaupal vse podrobnosti te pogodbe,"
pravi Pahor.

Poudaril je, da ne želi posegati v Pogačarjeve poslovne interese, "a včeraj je bil ranjen naš politični interes, to je, da ima parlament zaupanje v odločitve vlade".

"Gospod Pogačar se je odločil, da pogodbe ne bo razkril javnosti in s tem ministrici ne da možnosti, da potrdi svoje navedbe.

Temu ne morem nasprotovati, a kot predsednik vlade sem ministrom naročil, da v prihodnjih dneh pogledajo pravne možnosti, ki nam dajejo pravico, da iz pogodb preko javnih naročil izločimo Ram Invest kot pogodbenega partnerja pri sklenitvi nadaljnjih pogodb,"
je dejal Pahor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.