Slovenija
11 ogledov

Raste gospodarstvo, manjka optimizem

Ministrica je pojasnila, da je vlada v boju zoper plačilno nedisciplino v pretek Žurnal24 main
Zabeležili gospodarsko rast, zdaj je na vrsti še izboljšanje razpoloženja. Za Prevent se kaže luč na koncu predora.

"Upam, da bo to vplivalo na krepitev optimizma med gospodarstveniki. Ravno pomanjkanje optimizma je tisto, kar preprečuje oživljanje gospodarstva," je dejala ministrica za gospodarstvo Darja Radić ob podatku, da je bila v zadnjem četrtletju dosežena 2,2-odstotna gospodarska rast.

Radićeva je povedala, da jim je Posebna družba za podjetniško svetovanje, ki je 29-odstotna lastnica Vegrada, posredovala več prijav glede nepravilnosti v finančnem poročilu Vegrada. Napovedala je, da jih bodo pregledali in ukrepali v skladu z zakonom.

Optimizem segel vse do Preventa
"Zadnje informacije kažejo na dobro odvijanje poslov. Če bo vse po sreči, bo Prevent prevzela nova družba in bo nove delavce začela zaposlovati v kratkem," je povedala ministrica.

Že na začetku avgusta je kot najboljšega ponudnika ocenila podjetje Boxmark. To naj bi bilo zmožno zagotoviti nekaj sto delovnih mest, za pet do osem let bi najeli Preventove prostore v Radljah ob Dravi in v Mirni, posli pa naj bi bili že zagotovljeni.

Država pomaga tudi majhnim
Radićeva je po tiskovni konferenci vlade povedala, da so odobrili dva predloga za državno pomoč, in sicer v obliki kredita in subvencije za prestrukturiranje. Pomoč bosta dobili podjetji Ihan MPR in Agis zavore.

"Tudi malim in srednje velikim podjetjem država daje ustrezne pomoči. Seveda, ko ugotovimo, da je pripravljen program prestrukturiranja ter da imajo trg, in ko ugotovimo, da s pomočjo lahko dela naprej in se ohranijo delovna mesta," pravi Radićeva in dodaja, da se bo v tem primeru ohranilo 200 delovnih mest.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.