Slovenija
146 ogledov

Ravnatelj se je tepel

Marijan Tončić, ravnatelj srednje pomorske šole, se je zaradi zemljiškega spora Barbara Milavec
Incident. Marijan Tončić ovaden zaradi povzročitve lahke telesne poškodbe.

Piran. Marijan Tončić, ravnatelj srednje pomorske šole in predsednik piranske SDS, se je zaradi spora okoli zemljiškega lastništva stepel s sosedom. Policija je oba ovadila zaradi povzročitve lahke telesne poškodbe. “Ne čutim se krivega,” vztraja Tončić, “šlo je za samoobrambo.

Spor med sosedoma
Dobil sem močan udarec v glavo; še sreča, da nimam zlomljenega nosu,” je po bližnjem srečanju s Tončićem dejal njegov sosed v Seči Zoran Kozjak. Poudaril je, da ima Tončić črni pas v karateju in da mu je grozil z macolo. Kozjak je sicer priznal, da je za lastništvo nad zemljiščem, na katerem ima sadovnjak in oljčnik, s Tončićem pravnomočno izgubil pravdo na sodišču, a dodal, da bi sosed moral počakati na izvršbo. Tončić pa meni, da se je zgolj branil, saj so ga napadli Kozjak, žena in obe hčerki. Vzrok je bil, da je na zemljišču, ki je bilo jabolko spora, poskušal s kladivom zabiti tablo z napisom Privat. “Napadli so me od zadaj, me na tleh zbrcali, nato so me ženske držale, Kozjak pa me je boksal,” je razlagal. Po njegovih besedah mu je nasilneža naposled le uspelo odriniti, da je padel po tleh.

Dvomljiv zgled dijakom
Ali se za ravnatelja srednje šole spodobi, da s fizično silo rešuje spor? “Predstavljajte si ravnatelja, ki se ne brani,” je odvrnil Tončić in dodal, da je prav zaradi svoje funkcije že včeraj zjutraj Bojana Požarja, ki je o tem poročal na svojem portalu, prosil, naj izpusti njegovo celo ime in uporabi zgolj začetnice, a tega ni storil. Kako gledajo na Tončićev incident, smo povprašali tudi ministrstvo za šolstvo in šport, kjer pa v tem primeru nimajo pooblastil za ukrepanje. “Lahko pa postopke v zvezi z odgovornostjo ravnatelja sproži svet šole, na primer zaradi krnitve ugleda šole, če je to določeno v pogodbi o zaposlitvi ravnatelja,” so komentirali.

Komentarjev 2
  • alexx 12:28 06.julij 2011.

    obiskoval sem pred leti spš jst mislim da takega ravnatelja kot je Marijan bi si želel vsak,je zelo mirne narave se da znjim pogovorit,večkrat ko me je na hodniku srečal me je peljal v svojo pisarno malo na pogovor.....bil sem ...prikaži več v kategoriji barab,in vedno ko sem šel ven iz pisarne sem se malo zamislil kar mi je povedal,predlagal,svetoval.....mogoče je tudi pripomogel k temu da sem se malo zresnil in končal šolo,tko da proti njemu ne bi rekel slabe besede

  • Pomorc 11:49 06.julij 2011.

    nič novega. ;)