Slovenija
26 ogledov

Ravnateljem častili izlet

ŠOLA otroci Anže Petkovšek
Strokovna ekskurzija. Občina: Potrebna je zaradi izmenjave izkušenj in novih idej.

Ravnatelji ljubljanskih vrtcev in osnovnih šol so novembra za pet dni odšli v London na strokovno ekskurzijo. Mestna občina Ljubljana (MOL) je za vsakega ravnatelja prispevala 570 evrov, skupaj 33 tisoč evrov za 58 ravnateljev.

V okviru izobraževanja so obiskali slovensko veleposlaništvo, se seznanili z britanskim izobraževalnim sistemom, obiskali Univerzo v Oxfordu in kolidž, obiskali so tudi šole, opazovali pouk ter izmenjali izkušnje.

Tradicionalna ekskurzija

Ta strokovna ekskurzija je bila del programa strokovnega mednarodnega izobraževanja ravnateljev, ki je tradicionalen in ga izvajajo vsako leto ali dve, so pojasnili na oddelku za predšolsko vzgojo. Po njihovem mnenju lahko tako "raziskujemo in vnašamo ideje za spremembe v našem šolskem prostoru. Brez širine gledanja in primerjanja raznolikosti ni veliko možnosti za konstruktiven razvoj, zato strokovno izobraževanje ravnateljev podpiramo."

Dodali so, da strokovno izobraževanje in meddržavno sodelovanje podpira tudi Evropska unija (EU), saj prek njenih programov potekajo izmenjave šol in vrtcev: “Tako kot MOL je tudi stroka v EU znala prepoznati vrednost neposredne izmenjave izkušenj med pedagoškimi delavci.” Bralka, ki nas je na to izobraževanje opozorila, je zapisala, da se nad tem, ko starši zaradi finančnih stisk otroke odjavljajo od malic, občina in šole pa financirajo take izlete, zgraža.

Komentarjev 5
  • feferon 17:08 05.december 2012.

    Pa ne vem, zakaj naši šolniki hodijo v Anglijo. A ne zaupajo sami sebi al kaj .Pa v teh časih zapravljajo,ccc. Evo vam, recesijo.Če je v taki obliki, potem vam fajn gre.e v taki obliki

  • feferon 11:46 04.december 2012.

    Mislim, da nekaterim še kar gre tale zadeva z recesijo. Semolič se kar naprej dere, vleče po 10 000. kaj ko bi se uvedla uravnilovka, potem bi kakšnih 100 eur prišlo več na navadnega človeka. sanjam...oprostite mi...Pa živcec kalanovi 50 ...prikaži več 000 odpravnine, zakaj že?

  • feferon 11:43 04.december 2012.

    Jaz bi tudi...pa moram šparat za drva.