Slovenija
21 ogledov

Ravno postal župan, pa že odhaja

Miran Stanovnik Ekipa Mirana Stanovnika
Miran Stanovnik se ne namerava odreči dirkanju na slovitem reliju Dakar, kljub temu da je ravno dobro zasedel županski stolček.

Tako se novopečeni župan občine Log-Dragomer po poročanju portala Motosvet podaja 7. januarja v Buenos Aires, kjer bo start sedme izvedbe s traso, ki bo v celoti potekala v Južni Ameriki.

Trasa je dolga 9200 kilometrov, od tega je 4600 "brzincev" ter 781 km dolg kronometer med bolivijskim Uyunijem in čilsko pacifiško obalo. Tekmovalci se bodo podali od  Buenos Airesa v Argentini do Iquique in Uyuni v Boliviji ter se po drugi poti vrnili v Buenos Aires. Najvišja točka, ki jo bodo prečkali bo  prelaz Abra del Acay v Andih na višini  4970 metrih.

Vročina, mraz in žuželke neizogiben dodatek

Večina dirk je bila od leta 1979 od Pariza v Franciji do Dakarja v Senegalu, vendar so zaradi politične nestabilnosti v Afriki dirko leta 2009 prvič izvedli v Južni Ameriki. Gre za vzdržljivostno dirko po trasi, ki je večinoma speljana po kolovozih ali še to ne, zunaj utrjenih poti in asfaltiranih cest. Večina trase, na kateri vozijo, je off-road, ko morajo udeleženci prečkati puščavske sipine, blato, visoko travo, skale in za nameček še velike mehke puščavske površine. Vročina, mraz, žuželke so le neizogiben dodatek.

Komentarjev 5
  • STF 07:23 20.november 2014.

    Samo se ena izmed dolge vrste obcin ki ne bi sploh smela biti in imeti vso zupansko upravo. To so spet nase "300" prebivalcev obcine. Se lah cela obcina zaposli v javni upravi.

  • maresem 07:00 20.november 2014.

    Ja,... namesto njega bo pa delal kdo... a čistilka?

  • miro 21:29 19.november 2014.

    Mislim da je zopet slovenska nevoščljivost na pohodu. Kolikor ga poznam ,vem da ne bo občinski proračun trpel zaradi njegove udeležbe na rejlija in nebo šlo niti cent iz občinskega proračuna v ta namen.