Slovenija
32 ogledov

Razburjeni podjetniki

Podjetniki bodo morali kljub nestrinjanju z višino zneska položnice plačati, saj Žurnal24 main
Občina. Izstavila je visoke račune za uporabo stavbnega zemljišča.

Občina Šenčur je podjetnikom v obrtno-poslovni coni izstavila položnice za plačilo nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča. Zneski na položnicah so po mnenju podjetnikov vse prej kot normalni, saj segajo tudi do 45 tisoč evrov.

Draga uporaba zemljišč

Zneski. Večji podjetniki bodo za uporabo stavbnega zemljišča plačali od 20 tisoč do 45 tisoč evrov.

Prihodki. V občinski proračun se bo na račun prihodkov od stavbnega nadomestila steklo 400 tisoč evrov.

Občina je po žepu udarila predvsem večja podjetja, ki imajo poleg poslovnega objekta veliko parkirnih površin.

“Težava je v tem, da smo jim letos prvič zaračunali uporabo stavbnega zemljišča. Pri drugih lastnikih zemljišč, ki nadomestilo plačujejo že dalj časa, s tem nimamo nobenih težav, niti nismo prejeli nobene pritožbe glede višine zneska,” pojasnjuje župan Miro Kozelj.

Župan se opravičuje
“V primerjavi z obrtnima conama v Trzinu in Mostah naši zneski močno presegajo njihove obračune. Župan je ob tem povedal, da niso naredili simulacije izračuna in da niso vedeli, da bodo številke tako visoke, ter da se opravičuje,” se jezi eden izmed večjih podjetnikov v coni.

Dodaja, da se je občina iz prijazne spremenila v oderuško. “Praksa je pokazala, da so zneski, ki smo jih dobili za določeno vrsto zemljišč, predvsem za parkirne površine, previsoki,” se strinja Kozelj.

Zato bo občina na decembrski seji spremenila občinski odlok o nadomestilu za uporabo stavbnega zemljišča, tako da bodo zneski prihodnje leto vsaj za nekatere podjetnike sprejemljivejši.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.