Slovenija
13 ogledov

Razgaljeni operaterji

Žurnal24 main
Zakupljene količine. Poceni naročnina ne pomeni nujno, da bo znesek na položnici nizek.

Cene. Za bralce, ki so komentirali, da bodo Mobitel zaradi podražitve paketa Itak džabest (novi cenik velja od 1. avgusta) zamenjali z ugodnejšim operaterjem, smo zbrali primerljivo ponudbo – to sta po mnenju operaterjev Orto u nulo z opcijo mobilni in TušmobilVesolje.

20-krat več prenosa podatkov glede na konkurenco ponuja Tušmobil.

Simobil med tremi operaterji ponuja najcenejšo naročnino. A ta ni edini dejavnik, ki ga morate upoštevati – ciljamo predvsem na cene, ki veljajo po tem, ko naročnik zakupljene količine porabi.

Pol višje cene
Simobil je najcenejši za naročnike, ki imajo največ prijateljev v istem omrežju. Če jih ima naročnik več v Mobitelovem, Tušmobilovem ali drugem, bo po porabljeni 201 minuti za minuto pogovora plačal 15 centov. To pa je za 50 odstotkov več, kolikor stane minutni klic v drugo mobilno omrežje Mobitelovega naročnika po porabljenih 200 minutah. Za Simobilovega naročnika so po tem, ko porabi zakupljene količine, glede na konkurenco dražja tudi sporočila (za 50 odstotkov).

Naj pa opozorimo na Tušmobilove posebnosti. Ker s svojim baznim omrežjem ne pokrivajo celotnega ozemlja Slovenije, naročniki še vedno gostujejo v Mobitelovem omrežju in takrat storitve plačujejo. Izvzetih je le 210 minut pogovorov v vsa slovenska omrežja, ki se odštevajo tudi, kadar je naročnik zunaj Tušmobilovega baznega omrežja (torej je v Mobitelovem).

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.