Slovenija
65 ogledov

Raziskava: uporabniki IE imajo nižji IQ

Internet Explorer ima okoli 70-odstotni delež med uporabniki, zato je tudi najbo Žurnal24 main
Tisti, ki pri brskanju po spletu uporabljajo brskalnik Internet Explorer (IE), imajo nižji inteligenčni kvocient (IQ), kažejo podatki raziskave podjetja AptiQuant.

Raziskava je potekala tako, da so več kot sto tisoč uporabnikom različnih brskalnikov posredovali brezplačne IQ-teste.

Ugotovili so, da so imeli tisti uporabniki, ki so pri brskanju uporabljali IE, v povprečju nižji IQ kot tisti, ki so uporabljali Google Chrome, Firefox in Safari.

Še višji IQ pa so zabeležili pri uporabnikih Camina in Opere.

Jezni uporabniki IE

Poročilo je med podporniki IE že sprožilo veliko jezo. Proti podjetju AptiQuant so tako že napovedali tožbe.

Iz podjetja jim odgovarjajo, da uporaba IE ne pomeni, da imajo njegovi uporabniki nižji inteligenčni kvocient.

"Kar dejansko kaže raziskava, je, da če imate nizek IQ, potem obstaja velika verjetnost, da boste uporabljali Interner Explorer," je dejal direktor AptiQuant Leonard Howard.

Komentarjev 4
  • Blaž Berdnik 19:30 04.avgust 2011.

    Bom dodal tu, v upanju da dela, namrec odgovor na post dusana72 ne deluje.Dalec od tega da "nihce nebi znal utemeljiti", IE je preprosto slabsi po tehnoloski plati, uporablja stvari ki so davno zastarele, predmetov ne zna / ...prikaži več ni znal pravilno prikazovati tako da so se morali izdelovalci strani prilagajati SAMO internet explorerju, ker drugace je stran zgledala kot skropucalo, vsake toliko ga uporabim za hiter ogled kaksne strani, saj imam v firefoxu in chromu 40+ tabov, pa mi recimo (v IE, nikjer drugje) steka video na youtube (tudi drugje, na masinah kjer tudi trzniti nebi smel).Jaz osebno imam vec kot dovolj razlogov da ga ne uporabljam, ce pa komu pase, pa brez problema :) Pa tudi bi upal staviti da je podpora za addone in kake sync funkcije veliko manjsa, s tem da zadnje sploh dvomim da obstaja v IE :)

  • nikozirafa 11:41 03.avgust 2011.

    Hja, kako gre že en star pregovor? :) Blagor se ne neumnim, ker ne vedo? :)))

  • dusan72 01:33 03.avgust 2011.

    Je to plačan oglas za FF ali kaj?IE uporabljam še iz časov WIN 95 pa mi vedno služi kot mora. Razen pri IE9 sem šel stopničko nazaj, ker mi nekako ne sede. Se mi pa smilijo tisti, ki ...prikaži več zamenjajo IE (ker jim nagaja) z drugim brskalnikom, ker v 99% ni problem v explorerju ampak v nespametnem klikanju na vsak link, ki skoči na ekran. Pa počasi sem tudi že naveličan da ljudje kot papige en za drugim ponavljajo, da je nek browser "boljši" nihče pa ne zna konkretno utemeljiti v ČEMU? Odzivni čas 0.5 ali 0.3 sekunde je bolj na papirju kot opazno v praksi.Pa privoščite si "sovražniki IE" z minusi :)