Slovenija
36 ogledov

Razkol v LDS

Andrej Verlič (na fotografiji desno) ostaja član stranke. Govori se, da bi lahko Žurnal24 main
Volitve. Ker Verlič ni javno podprl Orešiča, je bil razrešen.

"Kar se je zgodilo, je ogabno. Razmišljam o vložitvi kazenske ovadbe," je Andrej Verlič, podžupan in dozdajšnji predsednik mestnega odbora (MO) LDS Maribor, dejal po seji zbora članov MO LDS Maribor, na kateri so ga člani razrešili.

"Dva kombija novih članov"
Verlič je prepričan, da gre za državni udar iz centrale, in meni, da so bile volitve dobljene s prevaro. Podobnega mnenja je mestni svetnik Milan Petek: "Pripeljali so dva kombija novih članov. Za razrešitev so glasovali takšni, ki še pred mesecem niso bili člani stranke."

Kar precej članov MO, tudi vidnejših, je odšlo po izglasovani razrešitvi – še pred glasovanjem o novi predsednici. To je postala dozdajšnja podpredsednica MO Marjana Kreitner, ki ima zaradi dogodka grenak priokus: "To je izziv in velika odgovornost. Pot ne bo lahka. Naša glavna naloga pa je osredotočiti se na lokalne volitve."

"Odslej več inteligence"
"Člani so nezadovoljni z načinom in vsebino vodenja stranke. To ni fenomen avtobusa. Ti člani so se pridruževali kar nekaj časa in prinašajo mladost in intelektualni razvoj, ki je bil ena izmed precejšnjih hib dosedanjega delovanja," je dejal Jože Protner, predsednik sveta MO LDS Maribor, in pojasnil, da je bil Verlič razrešen zato, ker Tomaža Orešiča, ki ga je večinsko določil svet članov, ni nikoli javno podprl za županskega kandidata LDS.

"Pred volitvami je čas, ko se moramo prešteti," je pristavil Protner.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.