Slovenija
17 ogledov

Razlastitev še poteka

Sredi meseca se bo začela obnova nevarne Koštialove ulice v novomeški Krajevni s Žurnal24 main
Vpadnica. Po treh letih nadaljevanje gradnje. Zapleti pri nakupu zemljišč.

Dela na novomeški vpadnici, to je Ljubljanski cesti, so se spet začela. Konec leta 2007 so se ustavila zaradi zapletov pri prodaji zemljišč. “Gre za tako rekoč nov odsek, ki bo zgrajen po sodobnih standardih,” je povedal Jože Kobe, direktor novomeške občinske uprave. 

 

Zapore prometa
Koštialova ulica.
V prvi fazi obnove je predvidena delna zapora prometa, v drugi pa popolna zapora za motorni promet; pešcem bo na voljo nov pločnik.

Rok za dokončanje ni znan 

 

Uredili bodo nove krake vpadnice, priključne krake, pločnike, kolesarsko stezo, javno razsvetljavo, vso komunalno infrastrukturo, avtobusni postajališči in križišči. Naložba je vredna okoli 1,5 milijona evrov; 40 odstotkov prispeva Mestna občina Novo mesto, preostalo Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji. Ker je del trase, po kateri bo potekala nova Ljubljanska cesta, še vedno v postopku razlastitve lastnika zemljišča, končni rok za dokončanje del ni znan, sporočajo iz županovega kabineta. 

Ureditev nevarne ulice 

Sredi meseca se bo začela tudi obnova Koštialove ulice. Stala bo okoli 400 tisočakov, ki jih v celoti prispeva občina. “V prvi vrsti gre za razširitev in dodane pločnike z javno razsvetljavo, hkrati pa za obnovo obstoječe komunalne infrastrukture,” je pojasnil Kobe. Dela naj bi večinoma izvedli letos.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.