Slovenija
22 ogledov

Različna merila

Davek bo treba plačati v treh enakih obrokih, če bo znesek manjši od 200 evrov p Žurnal24 main
Komunala zaračunava na gospodinjstvo, upravnik račun deli po članih gospodinjstva.

Gospodinjstvo v trebanjski občini bi moralo za ravnanje z odpadki skladno z veljavnimi cenami plačevati 6,81 evra na mesec. A v oskrbovanih stanovanjih v Trebnjem, ki jih upravlja Terca Šentrupert (ta stanovalcem tudi izdaja račune), storitev obračunavajo na število ljudi v gospodinjstvu, nas je opozoril tam stanujoči Jože Zupančič. Tako so zadnji mesec za smetarino plačali 6,47 evra na človeka.

17 gospodinjstev je v oskrbovanih stanovanjih v Trebnjem, od tega tri s po dvema človekoma.

Po novih merilih
“Upoštevati moramo pravilnik o upravljanju večstanovanjskih stavb, ki je začel veljati 1. avgusta; tarifni del, ki določa, da se smetarina, vodarina in še nekaj drugih zadev delijo po številu ljudi, pa se uporablja od 1. decembra,” je pojasnila Ksenija Radminič Virant, vodja računovodstva v Terci. “Račun, ki ga dobimo od Komunale Trebnje, delimo po merilih, ki jih je s tem pravilnikom predpisala vlada in ga upravniki moramo upoštevati pri svojem delu,” je izpostavila in dodala, da komunala zaračunava količine po lani sprejetem občinskem odloku o ravnanju s komunalnimi odpadki, a še po starih cenah, saj pravilnik o tarifnem sistemu ravnanja s komunalnimi odpadki še ne velja.

Vse še po starem
“Do zdaj nismo spreminjali načina obračuna storitve, novih cen pa ne moremo uveljaviti, dokler ministrstvo za okolje in prostor ne da dokončnega soglasja k cenam, ki so bile aprila potrjene na občinskem svetu,” je pojasnil Štefan Velečič, direktor komunale, in dodal, da bodo dejanske spremembe šele po pridobljenem soglasju omenjenega ministrstva. Gospodinjstvo z enim članom naj bi po novem sicer plačevalo okoli 3,15 evra.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.