Slovenija
93 ogledov

Različni podatki o zastojih na mejah

(Foto: Barbara Milavec) Žurnal24 main
Zastoji na mejnih prehodih. Podatki o čakalnih dobah na straneh našega prometno-informacijskega centra in hrvaškega se razlikujejo.

Po podatkih našega Prometno-informacijskega centra za državne ceste (okoli 16. ure) je na mejnem prehodu Kaštel-Dragonja povečan promet osebnih vozil pri vstopu. Predvidena čakalna doba je uro in 20 minut. Po podatkih hrvaškega HAK-a na mejnem prehodu Kaštel osebna vozila na vstopu čakajo 15 minut, na izstopu okoli uro in 30 minut.

Mejni prehod Bregana-Obrežje: Naši redakciji je voznik, ki je ravnokar prečkal mejo, sporočil, da promet poteka tekoče. Na strani našega centra piše, da je povečan promet tovornih vozil pri izstopu, predvidena čakalna doba je 5 ur, pri vstopu uro in 30 minut. Po podatkih HAK-a je na vstopu v državo čakalna doba 6 ur.

Mejni prehod Macelj-Gruškovje: po podatkih HAK-a se na izstopu iz države čaka 6, na vstopu v državo 4 ure. Na strani prometno-informacijskega centra piše, da je na Gruškovju povečan tovorni promet, vozniki pa pri izstopu čakajo 3 ure, pri vstopu pa 4 ure. Za osebna vozila je pri vstopu čakalna doba 45 minut.

Kot je znano, so cariniki danes nadzor na mejnih prehodih omilili zaradi solidarnosti do voznikov tovornjakov. Medtem ko čakajo na nova navodila, so sindikati napovedali zaostritev stavkovnih aktivnosti na drugih segmentih. Več podrobnosti si lahko preberete v novici Napoved zaostritve stavke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.