Slovenija
25 ogledov

Razlika največ evro in pol

(Foto: Žurnal24l) Žurnal24 main
Po podražitvah elektrike bo za gospodinjstvo, ki smo ga izbrali, razlika med najugodnejšim in najdražjim ponudnikom evro in pol.

Potem ko smo v torek poročali o neodzivnosti distributerjev, ki na prošnjo odjemalca po predračunu od petka do ponedeljka zvečer niso odgovorili, smo v torek prejeli odgovore vseh distributerjev. Predračun za gospodinjstvo, ki na mesec porabi 128 kilovatnih ur v visoki in 192 v nizki tarifi, je najcenejši pri Elektru Celje in Elektru Maribor, ki zvišanja cen še nista napovedala. Poznavalci trga to sicer v kratkem pričakujejo. Pri njih bi bil račun za elektriko 33,70 evra, v primeru paketa Elektra Maribor Varčujem, ki spodbuja več porabe v nižji tarifi, pa bi na mesec prihranili en cent. Pri Elektru Gorenjska bi mesečni račun znašal 34,14 evra, pri Elektru Primorska 34,64 evra, pri Elektru Ljubljana pa 35,2 evra.

Račun pri Elektru Ljubljana po prvonovembrski podražitvi bo tako 1,5 evra višji od najnižjih dveh. Pri tem velja poudariti, da se cenovni razkorak pri večji porabi poveča, saj je z uvedbo progresivnega obdavčevanja na primer pri Elektru Ljubljana 25-dnevno porabljena kilovatna ura elektrike dvakrat dražja od pete kilovatne ure elektrike, ki jo porabiš na dan. Primerjava cen tako velja le za porabo, ki smo jo predpostavili, vsako gospodinjstvo pa mora pri izbiri najugodnejšega ponudnika upoštevati svojo porabo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.